Sunday, September 06, 2015

Lamanya x gardening.

Itu hari jiran sebelah kanan cakap hal yang sama.
Hari Jumaat, bila berbual dengan jiran depan dia cakap hal yang sama..

Euphemism sangat bahasa diorang.
When in fact dah macam rumah tinggal.
Dengan lalang dan rumput tumbuh subur.

Pokok mulberry yang berbuah sepanjang tahun tu pun, sepi tanpa berita sebab takde sapa yang cantas pucuknya. Dia cuma berbuah bila rantingnya dipangkas.

Hari Rabu, sewaktu saya singgah sekejap nak ambil baju, jiran sebelah kiri menegur tentang ketidakadaan saya di rumah dalam tempoh yang agak lama,
Ayat dia tak menjurus kepada lalang2 tegak berdiri, for dat I m so grateful hahahhaha..

This morning I spent some time weeding d grass. 
Cleaning d flower pots n whatsnot.

I am thinking of rearrange d kitchen n d furniture as well.
Tapi....
I have to prepare for tomorrow presentation.

Besok saya akan present dengan 3 org otai. 
Just thinking about d 3 of them pun dah cukup making me cold feet.

Saya terfikir, alangkah seronoknya kalau macam dulu.
Bila weekend saya boleh bersukan, membaca buku kegemaran dan gardening.
Tapi.. 


Ok... 
Hidup ni singkat sangat kot nak merungut hari2..

K. Bai.


No comments: