Tuesday, September 08, 2015

Rindunya...

Kalau saya mimpi, tolong jangan kejutkan..,
That is d first word from 2 kids, once I came off d car dis morning.

Ikhlas ke tidak belakang cerita, janji ada effort nak tunjuk kasih sayang,
sangat mokcik hargai..

Few others said d same thing, tapi kot convert ke percentage, dalam 2,3 % je pun.

"Besok kita nak belajar apa teacher?", a boy tanya.
Hampir makcik jatuh terjelepok..

"Maksud awak tu macammana ye Ramli? (bukan nama sebenar), saya tanya dengan kekonfiusan tahap ketujuh, because as far as I m concerned this boy never show any sign of enthusiasm towards my lesson in d past.

"Maksud saya kita nak buat aktiviti dalam kelas ke kat luar ke, belajar yang macam mana dan dimana?",  dia tanya lagi.

Ooooo begitu...
To b frank saya pun sangat rindu nak buat aktiviti yang fun sikit dengan d kids.
All this while, kerja saya sangat stressful.
Sometimes I went home n weep alone.

At that times, saya doa sgt, cepatla masa berlalu so dat I can be a babysitter again n enjoy my life to d fullest.

Tapi ye la kan.,,
Budak2 ni rindu diorang tu macam embun dihujung rumput.
Paling hebat bertahan pun sampai pukul seploh pagi..
Datang panas hilang la ia...

So to speak.
Hahahhahahahahha





No comments: