Saturday, October 31, 2015

Gayah dalam Lemari

Seperti biasa sumber gossip ialah TheOtherFriend. Dia kirimkan gambar pompuan cantik yang amat cantik.

Hati saya hancur berkeping2.
It took me few minutes nak tenangkan hati dan didik mulut jangan keluarkan kata2 yang boleh menghiris hati orang.

Eh... Takkanla korang terfikir saya cemburu pulak.
Sewel korang ni...😣

Pompuan cantik tu was my student. He was in my fb friendlist.

Ye... Nothing wrong with my pronoun. The she was a HE.

When he was in school, he was a boy. Typical boy who did boy's thingy.
Then he entered college. He posted lots of pics. There n then I knew, he is a gayah in d closet.

You see, when I was in Uni, I've met lots of pretty boys acah2 gayah. But then, none of them dared to be open, especially Muslim. Years later I heard they settled down n lead a normal life.

Simplistic mind!, I know.

Sebab saya ada beribu2 anak murid, jadi rasa kekecewaan itu I bottled up, feared that in a way I will open aib orang.

N today, d reps from d college came to hunt for more students.
The mere mention of d college name pun dah buat hati saya bagai dihiriss giteww..

Saya makan n tak ada hati pun nak menegur tetamu.
D reps tu rancak berbual, yelah dah kerjaya dia kot..

Suddenly, a lady came in. She was introduced to d rep.
Perghhhhhh..  that lady complained about how impolite behaviour breeds in that particular college.

Seeing d opportunity wide open, I chipped in, how broken hearted we r seeing our boy turned to girl after enter d college

"takkan la yang tu pun kami nak jaga", lebih kurang gitu dia cakap n as usual, petik sekali tanggungjawab ibu bapa yadayada...

"puan, kalau dia dari sekolah dulu dah bermekap kita pun faham.tapi dulu dia sado, straight.. Now dah drag habiss... Tolonglah... As a muslim, please...", saya cuba sehabis baik nak cakap macam set2 urban yang classy.

Padahal dalam hati bila tengok dia defensive in d beginning, rasa nak je saya baling pinggan ke mukanya.

SeURBAN2 orang Malaysia bila sebut bab Muslim, selalunya hati cair macam  eskrem LaCremeria tengah panas..

Termasukla d rep.
"Betulke?", dia tanya.
Kawan2. Semeja makan semuanya mengiakan n tambah mana yang kurang.

Rep tu terdiam n admitted, dia pun x mo hntar anak dia ke kolej tu.
Oh?

Elok saya berhenti tulis di sini.
Sekian.

Friday, October 30, 2015

I m in d group giteww

Budak2 sekarang penuh dengan wechat b whatsapp group. I wasnt invited though..

"weiii tapi I kan form teacher...", saya merungut. Tidak. Takder pun mereka terbuka hati nak invite ticer diorang.
Masing2 ☺ kambing, mereka kata nanti susah kalau ticer ada..
Sentap makcik okehhh

2 hari lepas, tiba2 saya dimasukkan ke dalam kumpulan whatsapp mereka. 
Tiba2!okehhhh.. Terkesima makcik..

Saya speku sebab saya beritahu mereka tahun depan saya nak mohon jadi guru kelas mereka lagi.
I even discussed on great length how d class wud look on a minimal budget. N what I expected from them too.
Y wait kan?


"Awak ok kan dengan Ai?", nampak tak struktur ayat ticer diorang memang menuju ke Lautan Hindi.
"Tapi... Kenapa ticer nak jadi guru kelas kami?", one of them tanya...

"Saya suka awak semua kottt", saya jawab guna bahasa diorang.

Tu yang tetiba they added me to d group. Either mereka pun suka saya atau sebenarnya...
Mereka kasihan..  Hahahaha


Tengok tu.. Bila saya minta hulurkan tangan sebab nak amik gambo jam tangan, mereka layankan je.


Untuk kenangan di hari tua kott..

Wednesday, October 28, 2015

New Broom wishlist

Semalam a new broom came, meaning someone will go out.

Saya tengok muka tak ada perasaan.
Terpulang mahu jadi apa mahu jadi hanteww, mahu jadi buaIya

I couldnt care less.

Tapi hari ini saya dapat berita lain pulak.
Someone else will move out too.

" gosh.. Susahla nanti... " saya cakap pada tukang sampai cerita.
"tak tau la lagi, kita kan ada yang baru tu", si tukang sampai pun talking riddle.

Entahla.. Saya skeptikal giler..
Sebab saya selalu jumpa dengan si pemalas tapi rajin sungguh mengipas.
Lepas tu gigih pula berlakon lindungan kaabah. Sesambil berlakon playing victim summore.
Tak tahan betul saya..

Lagi tak menahan siap pulak tu bawa mulut ke sana ke mari. Awak tu lelaki bang...
Dah kenapa?
Pre-menstrual ke hapa kekdahnya...

Whatever it is, I really hope d new broom live up to d expectation
 Kot takat nak jadi people pleaser,
Kemon man.. 
Wasting time sehh.n

Tuesday, October 27, 2015

Mari membuat karipap pusing.

Ni aktiviti d kids, taught by Suhaida.
Beria2 makcik belajar sekali.

Ni resepi nak buat pastri.
Adunan A, butter + flour
Adunan B, water, flour n salt to taste.

Bulatkan doh. Masukkan A dalam B, canaikan then gulung, sliced lepas tu canai lagi.

Then boleh isi filling, kelim tepinya n

Tadaa


Monday, October 26, 2015

Kat Chennai ada jerebu tak?

Tadi saya menonton Chennai Express. Ni kali kedua. Kali pertama saya tengok masa part Shahrukhan a.k.a lari naik scrambler.
 MUNGKIN saya tertidur juga, atau..n entah saya dah lupa.

Tapi pemandangan tu sangat cantik. Ada jembatan, sungai n laut semua. Saya suka.
Saya pun suka tengok culture negara orang.

Kali ni semua lagu ada subtitle. Barula boleh menghayati. Tapi ending sangatla mengecewakan. Orang India memang mahukan kesudahan yang gembira ye?

Padahal realiti hidup tak begitu.

For instance, dapat cuti tiba2 patutnya gembira. Tapi we were not. 
musim exam. There r so much revision n drilling to do.
There's PT3 marking n taklimat too. Cuti r not, d taklimat is still on. By certain date, d pentaksir will come to double check.

At d same time, d netizen posed some nasty remarks about d teachers privilege of having holiday while d rest of d nation have to brave d toxic particle in d air.
It hurts.

So, semua ke hidup ni berakhir dengan riang ria?

On d 2nd thought, macam x sesuai je analogi tu.
Saya bab2 bermadah berhelah ni memang ke Laut Hindi sikit.

Its 2a.m, n I can't sleep. Kalau saya tau ending Chennai Express tu macam tu, baikla saya tidur dari tadi...

Atau saya re-heat leftover brunch tadi.


P/s lapar kot...


Saturday, October 24, 2015

Ankur Arora Murder Case


I watched@tv3 just now.
Halfway saya tertidur sebab x sihat.

Tapi ceritanya, n pelakon semua pun tip top lakonannya.
Saya suka betul lakonan doktor yang poyo tu. N d woman lawyer tu sangatla sesuai.

Top of all, d mother was so classy, not a typical Bollywood mother who speaks non stop n cried noisily.

Ceritanya pasal seorang intern, Dr Romesh yang sangat pandang tinggi kat a top surgeon, Dr Askhana. Satu hari seorang kanak2 was admitted, appendiks je pun. Dia dijadualkan dibedah. It was d arrangement made by Dr Askhana which an eye opener to Dr Romesh. A good doctor is not necessarily a good person.

Lepas tu saya terlelap. Bila bangun dah scene kat dalam court.
Saya rasa lawyer pompuan tu sangat convincing. Tapi kalau pihak defense n prosecutor r romantically involved, tidak ke Ada conflict of interest di situ?

Anyway..
My favourite part was when d judge pass d verdict. I could feel d mother's relieved through her facial expression. Priceless.

Ada ye rupanya talented actress kat sana...

Friday, October 23, 2015

Ada personal driver tak? #2

In 2009, when someone retired, I was supposed, by right to take over d duty. Tapi d upper echeleon chose someone else.

"Why?" saya tanya. Tapi jawapan tiada. Saya rasa sangat teraniaya.

D only compensation was, due to d technical problem, d retirement was cancelled.  Seeing dat particular person, terpaksa left that room, was well... Weird!

I still meet that people who sidelined me occasionally. Hahhahahhaha...

Nobody say sorry or anything, saya fikir mereka pun dah cukup malu dengan apa yang berlaku, jadi saya 👌.
Seumur hidup tak pernah jumpa lagi orang yang dah bersara tak jadi.

Cuma semalam, someone with more power than norizan adnan kasi nasihat on ⌚ management.

"i bagi nasihat to u because as a leader you must manage ur time well. By a leader I mean not juz Ketua Derjah, u might b....... "

Dia sebut beberapa posts.
Mungkin dia saja random.
Mungkin dia tak kenal siapa saya lagi.
Jadi saya hugged penasihat itu n cakap
i lap u saja.. Hahhahwh

All d posts (Mcmla banyak beno) I hold now were thrown to me dan saya menerimanya dengan muka sardin n balik rumah saya menangis sampai tertidur.


People wanted to topple me n saya bertahan sebab saya tengok diorang macam nak sangat sambil buat perangai macam childish, heh...x kuasa saya nak kasi.aih hhahhaha...
They did.things yang sangat menyinggung hati saya.
 Tapi I have power, they r not.. Hahhahahha
. Toothless dog can never bite me. Hahhahaha. (gelak 😈)

Another task with more power tidaklah saya kisah pun. In fact, since d person yg sidelined me is in d comittee now, saya berharap dia tidak lupa mengulang sejarah 2009. Saya 👌 je.
As I always mentioned in this blog, xder benda pun yang saya nk rebut dalam hidup ni.

If... There is a place for me, saya berdoa, biarlah saya.jadi Ketua derjah besar, bigger than him. Saya berharap dapat menunjukkan kepada beliau,

A good leader must b fair just.

Provided, d post comes with a personal driver
Else..
 I prefer to be a babysitter for life.




Ada personal driver tak?

Untuk rekod when people trusted me with anything, saya sangat berbesar hati. Berusaha saya berikan yang terbaik dengan harapan dapat merit tick diperhitungan akhir nanti. Bab nak impressed orang memang x masuk agenda.

When anyone started to be funny, saya tinggalkan semuanya, ambillah kalau nak sangat... Saya kasi menang tanpa bertanding.

Tu baru intro. Hahhahaha..

Recently I attended a 2-day workshop. While most of d clans stick together, saya pilih location more than anything because, makcik rabun n pekak pulak tu. Besides, banyak saya nak tanya, so I found a vacant chair next to 2 urban Indian gentlemen.

We posed lots of questions, thats for sure.
Despite this is d first time we met, we can get along quite well.

During break, these urban clan had a secret meeting. I was too lazy to move so I juz stayed there n listened attentively.

Half an hour later, someone send a message, asking to see me. I excused myself n was about to move when someone asked,

"u r not one of us?" dia bertanya.
I was... 👌
How come u do not realised, u meet quite often n cant u see an outsider once u see ones.
Saya fikir mereka tau n x kisah I was there. There were only 14 if them, x kanla x perasan ada yang ke-15. Eh?
Atau mungkin saya nampak urban juga.

Later, one of them talked to me personally asking me not to leak anything.
I assured them, saya ada selected amnesia. Tapi nampaknya hati beliau masih lagi gundah.
To be honest, it was not a big deal to me n xder kerjanya saya nak menjaja cerita orang heh.
Jadi kami berbual hal lain, it turns out we have a mutual friend. Kirim Salam ye, saya beritahu.

Saya speku dia masih lagi gundah coz dia ambik gambar saya secara curi, n sent to d mutual fren. Saya rasa dia jujur bcoz dia tunjukkan gambar tu n asked for my full name. Tapi saya nampak gumuk n d angle make my double chin looked like 🍩 with extra yeast.bab gumuk ni saya x puas hati sikit..

The next day dia beritahu, our mutual friend 'know' me n wrote, "dia ni la yang aku nak groom jadi macam aku, tapi dia ni baik dan lembut sangat"

"heh... Dia cakap pasal org lain kot, might b silap send gambar"  I joked.
" no, t'was ur pic", dia cakap sambil took out d handphone.

Well...
It is an endorsement tahap dewa when it comes from that particular person. I hope hati urban clan yang gundah gulana tu tenang sikit.

On d second thought,
I never know someone like that particular person pernah terlintas di fikiran nak groom norizan adnan.
Makcik terharu chuolss.

Tapi..  Norizan Adnan terlalu LEMAH GEMALAI.
Belum apa2 saya menangis dulu. Harusla dia mencari yang selayaknya untuk di groom giteww

Sekian

Wednesday, October 21, 2015

Pengetua tu... Dia bagi ke kita cuti

Kot my colleague yg cakap tu normal, because cuti bencana for teachers is under d principal's discretion

Tapi ni murid sekolah yang cakap. Sambil dia duduk sebelah ticenya yang terduduk bila baca press release pukul 5.49ptg.

Saya stress because tomorrow i m suppose to do something stressful, kot ppl x datang, tak boleh nak reschedule dah..

Dia stress sebab dance competition besok kena postpone ke satu tarikh yang belum ditentukan.

Tapi bab petik nama Pengetua tu tak menahan betul...
Untuk rekod, my current Principal is really strict. She smiles a lot though n sometimes teased the students n cracked jokes too.
She welcomes d kids everyday at d main gate, rain ☔ or shine.
Awal betul sampainya pun...
 But when it comes to discipline n learning, no one dares to do something silly.

Inilah first time dalam hidup ada pelajar yang lebih utamakan arahan Pengetua daripada Kementerian.
This is d highest compliment any principal can get from.student.


Korang cuti ke?
Saya tak.




Saturday, October 17, 2015

bunga bunga centa

Ari tu saya tengok 2 tangkai orkid atas meja kawan.
Amboiii kemain. Saya speku dia pau bunga kat gazebo sekolah.
Kejiiii..


On Thursday, I stopped at d gazebO.
Honestly,  hari2 pun saya berteleku tengok orchids tu, itu yg saya x puashati kalau ada yang petik letak atas meja...
X aci la weiiii

Kebetulan d gardener pun ada kat situ.
Kebetulan pulak d day before hujan n angin kuat. Jadi ada setangkai bunga yang patah..

Perghhhhhh...
Jadi salahla spekuan saya selama hari ni.
Nobody plucked d flowers 💐 .

Terus hati makcik berbunga2 😍

A day to remember

It was Tuesday, d day I asked my mom whether she will b free on Maal Hijrah. Lately, my mom's schedule padat sikit with
1. Pergi kelas agama
2. Marhaban
3. Kenduri kahwin
4. Ziarah/uruskan orang meninggal

Saya fikir, mak korang pun cenggitu juga schedulenya.

Mak saya jawab, "xda apa he nye."
So the next day saya bangun, terus masuk dapur. Pesennya, mak saya kalau nak ke mana2 mesti dia siapkan sarapan pagi dan lunch, so dont me blame kalau saya gumukk..

Nasi, ikan bilis tumis, hard boiled egg and fried chicken, tak sampai sejam boleh siap. I sliced cucumber untuk memberi sentuhan kantin sekolah kepada masakan saya itu. Gitewww..

Sementara tunggu mak menyidai kain, saya kemas rumaH.

After my mom finished a bowl of oats, we went out. For some unknown reasons my mom nak pergi Tanjong Malim.

We went to d wet market n looked!


ada  florist rupanya n kat depan kedai ada jual sayur segar. Mcm best je .

Then we went to a day market before another pit stop, TF Behrang 2020.

We had lunch@ Slim River.

Normally,  my mom suka bbercerita but this ⌚ she dozed off most of d time. She was not as quirky as before.

Makcik sedihhhs.

Jadi petang tu saya memasak lagi..
Mee kari pulak, for dinner.
Entah..

Sunday, October 11, 2015

of 💒

1. Tarikh dah lupa, Kak Rozie invited me via fb messenger, to her son's wedding. I gave my assurance I will b there. A day before d big date, while packing my SantaBarbaraTravel bag baru saya perasan, I hv another event yg saya dah berjanji nak hadiri, lama dah. I stopped a Chinese boy on my way to work n minta dia kirimkan sesuatu pd Kak Rozie. Sebagai tanda minta penghargaan di atas jemputannya.
Kak Rozie 👌 je. We r still fast friends.

2. A neighbour asked me if I will attend a 💒 in my neighourhood. "eh... not that I know of," saya jawab berlapik kanvas. The truth, I rarely 🏡,  might be ppl terlepas pandang. True enough petang tu juga I got d green wedding car.  a week later I had to work with d father of d 👰.  "Thnx for d invite, I would love to come," saya beritahu dengan mesra alam. I did come actually, clad in my blue green uniform, apologised to.d wifey I had to work n of course, hanya hadiah yang tidak sepertinya pengganti diri.

3. Someone asked me, d venue of the wedding.
"What wedding?", saya tanya balik..
"xxxxx wedding", dia kata. "d card was placed on every one table," dia kata.
Saya punggah meja. X jumpa pun. Mustahil ada orang ambil.

Saya fikir positif, I wasnt invited which is a bless because I could 'save' lots on 🎁 n ⛽ .

On d day itself, someone 📞 , " pergi sama nak?", dia bertanya. "I Wasnt invited", saya cakap sambil main games.

Weeks later d story surfaced.
"I wasnt invited, might masa tengah edar kad tu I was not around, lps tu masing2 pun bizi," saya jawab matter-of-factly.
"Ooooo saya sangat tertanya2 when I did not see u on that day.."

Hahaha..
Kami pun ketawa sajalah.. On my part mmg tak ada isu pun.
Biasalah kalau terlupa... Saya pun suka juga kalau dilupakan hahahahhahha...

Cuma yang menakutkan saya, yang #3 tu suka mengadu domba. Sentap pun rajin juga.

It might b much more entertaining to listen to his version.
Whateberr...
Count me out...

Saturday, October 10, 2015

Miraculous Twist

When there's issue on any kids, pendirian saya sejak dari kecik sampai ke saat saya tulis entri ni memang konsisten.

Inikan pulak bila hilang dari asrama sekolah.
46 hari.
7 orang.
2 saja yang hidup.

Itu fakta.
Saya tak ada komen apa2.
Cuma berdoa, anak yang berdua ni, dan semua Orang Asli di Malaysia tidak dilayan sebagai rakyat kelas ketiga.

Dan berharap, yang bobrok, jangan disapu ke bawah permaidani, baikilah.
Jangan sampai National Geographic, BBC dan cnn buat dokumentari yang menyinggung hati rakyat Malaysia.

Cepat sihat ye anak2.

Wednesday, October 07, 2015

Boleh tak kalau saya nak bersembang dengan ticer?

Apa!! Next week dah nak exam, lagi kau nak banyak cengkadak?

Hati saya yang masih marah sebab tak pasal2 sekolah tutup dua hari (padahal jerebu tu boleh dielakkan, byk bencana alam pun) rasa nak hanginnnn je.
Luckily I was counting d worksheets jadi sempatla saya pandang wajahnya sambil mulut kumat-kamit sebut 22,23,24.

Bila tengok wajah, terus saya jadi belas.
"Mestilah boleh..."  saya kasi senyuman 🍬 crush.
She helped me distributes d worksheets, gave instruction n excused myself for dhuha prayer.
I never leave my job for solat sunat, but I guess I should make an exception for this time.

We performed dhuha together n later we talked. Untuk rekod, saya bukanlah jenis yang alim sangat, tapi seeing her gloomy 😔,  sebagai babysitter, saya rasa saya x berapa kuat sangat nak tahan mulut dari mengeluarkan komen yang menghiris ♥ . Jadi saya solat n mohon Allah bantu saya supaya lebih sabar.

I am aware of her background. I noticed was MIA for sometimes.

"Awak tau kan... Saya mungkin tak mampu nak tolong awak, tapi awak ceritalah, saya sentiasa ada masa nak dengar", saya beritahu dia.

Dia pun bercerita.
Dari sudut pandangan dia. Airmatanya bergenang.
Saya mendengar, hati saya panasssss.
Bukan marahkan dia.

"Kamu taukan, itu namanya co-habitation n it is sinful.", saya cuba maniskan suara.

Air matanya bergenang lagi.
Dia kata dia tau, n dia pun x suka.
Dia sambung bercerita. Panjang...

Saya dengar n dengar.
Dia bukan mahukan nasihat. Lagipun saya x reti nak menasihat kalau bab begini.
Bagi penampaq mungkin saya boleh dan agak berbakat juga.

Sangat belas saya lihat wajahnya.
Tapi hati saya sedikit lega bila dia kata, "I dont want to take d slot machine money from them"

Bagus betul.silibus Pendidikan Islam ni.

For those who r reading this entry, juz because orang sebelah rumah tu nampak lovey dovey, do not mean they r legally married.
Sesekali, pasang2 la telinga dan buka mata.
Kasihanlah pada anak2 yang tak berdosa tu.
Janganlah dianiayai anak2 tu.
Mereka pun ada perasaan juga.

Sampai di sini saja saya tulis entry ini.
It is not my intention to open aib orang. I dont even write any name.

Semoga ada kesudahan yang baik untuk kita semua di hari tiada naungan selain naunganNya nanti.

Sekian.

Tuesday, October 06, 2015

Beautiful n blue

Itu ImpiAn yang tak sudah..
The thing is, despite torrential ☔ last night, d sky still maintained its fifty shades of grey.

No amount of ☁ seeding can turn it into blue.
Makcik seteresss...

Anyway, to kill time, I make mini 💯 pcs popia.
Meanwhile, masakkan samosa filling.

I might bake some cakes this afternoon.
Menghabiskan stok dalam kabinet.

But then, kalaupun kabinet dapur tu kosong, I wont stock up anymore.

1. I foresee I wont hv much ⌚ to splurge after Pt3 is over.
2. Ringgit woes really affected d consumer big time. Even, 🍏harga nya RM1.20.

Obnoxious.
Dahla cuaca tak baik.
Ekonomi pun sangat menyusahkan.

How I wish everything wud b beautiful n blue...

Monday, October 05, 2015

D kids n I

I longed for d ⌚ I do not have to do groceries. When I were Permaisuri Agung, sighhh..

I went to Econsave for a tray of eggs, a packet of nescafe n 2 bottles of nescafe gold ( kalau beli lebih 40hengget boleh masuk contest, menang dpt kereta), chillies, onions, 3 clove of garlic, 3 packets of popia skin, 🍋,  carbonara pasta sauce (percuma penne sebungkus) n satu bar coklat vochelle.

Despite ada banyak kaunter, saya pilih kaunter no 5, sebab Jun, my ex student yg jaga. Saya suka Jun, dari dulu sampai sekarang.

The other friend kirim gambar, he was around. Saya pun pergi ke kedai semata to say hi, but he was about to leave.

So I talked to a man who said his wife was my ex-student.
Saya berbual dgn d wifey.
Again, i can remember details about her siblings (ada 3 org), but I cant even remember her.
Selected amnesia kekdahnya...

Tiba2 another man in mid 20s approached us and asked, "alaaaa misti ticer x ingat dah"...

Giler x ingat...banyak mulut budak ni dulu, saya cakap dalam hati.. Hahaha

"saya ingat awak ketua darjah kan, saya betul2 tak ingat nama", whats wrong with me now?

"Malek", dia jawab..
Yes 1Mawar tahun 2001.

"Tapi dulu awak macam agak besar sikit", saya cakap because the man in front of me now could always be pin up boy anytime. I kid u not!

"Ticer pun dulu kecik sikit sekarang dah (tunjukkan signal gumuk)
Ok..memang sah dia ni bekas anak murid saya.

So peeps..
What d u remember most abt ur ex- teacher?

An and I

Life is funny sometimes, after many2 years exchanged smiles n greeting, today we learnt, actually we were schoolmates back in d 80s.
We know we r d same age, but Schoolmates?
Like...Wow!

We had tea at Zull family restaurant during d downpour.
Saya tak nak makan but d waiter is my ex student, who greeted me warmly. Tapi i was buying time..

I remembered he has a sister named Farhana, I was his form I Kenanga teacher, I even remembered his sitting place, but I couldnt recall his name even after I cleaned off d plateful fried noodles.

Back to d topic, I bumped into.An when I was on my way to Pejabat Tanah, she offered to accompany me.
So that we can.
Talk?., because all these years our conversation was never exceed 3 sentences.

She even knows some of my friends whom I never meet since 1990.
Like.. Wow!.

N well she was diagnosed with cancer recently

Isn't it sad?

When we were much younger, we expected our life wud b nothing but 👌 . Then d reality hits us.

Cruel fate.

Hazy Brunch

Honestly, saya x suka cuti ni.
Next week d kids will.sit for pt3.
The week after, I might spend my day on d road again.
Tiring😥

While calling d kids for extra class adalah sangat tidak wajar, so I decided to brush up my culinary flair 😏

Here,  vege fritter for brunch n hot coffee.

Err..
Korang dah makan?

Saturday, October 03, 2015

Saya dan vincci sale@glenmarie

Saya suka pergi warehouse sale.
Menyempit  nak cari bargain, perrghh..
Biarla nak pen sebatang je pun..

Filling eh feeling okeh..

Despite I worked overtime to forget d RM15-FOR-ALL-SHOES katanya...
Tapi....
I just cant...
Hati ini bergegarvanza nak meraikan mejlis.

On Friday I saw Fid's pale pinkish 👠 .

Me: fid, your shoes ni dah buruk..
Fid: saya tau... Tapi tu la....
Me: kita patut pergi sale fid. Katanya Vincci ada sale. Akak baca kat tenet.
Fid: saya tau pasal sale tu kak.. Saya sentiasa alert dengan hal2 begini..

Rakan sejati tak pernah merajuk bila kita kutuk.👠 dia.
Rakan sehati sentiasa update dengan Sale semasa.

"Glenmarie tu kat mana?", Zailin yang berasal dari Kelang itu bertanya.
To be frank, both Fid n I tak tau pun jalan nak ke Glenmarie.
Usaha tangga kejayaan.

Pukul 12.45 kitaorang bertolak. Selepas Fid beritahu suaminya. Pukul 2 sampai Shah Alam, pusing sana sini, sampaila kat Hicom Glenmarie 2.30p.m.

Pelik betul, polis traffik ada kat jalan. Halfway, tengok ramai orang jalan kaki melenggang. Jalan pun stuck n ramai yg turn 🔙 . Then sorang Punjabi lady beritahu sale x jadi sebab dah kena pecah..

Apa yg pecah?
Diorang tau x  ♥ kitaorang ni yang pecah berderai...
Yang ko pecahkan tu napa weiiiiiiiiiii

Satu kerja plak nak patah balik, jalan dah jadi selorong sebab orang 🅿 kiri kanan.
Jadi saya ketuk tingkap kereta orang belakang..

"adik.. Pusing balik, sale x jadi, jalan kat depan dah ditutup", saya cuba maniskan suara padahal hati menangissss..

"oh... Awak nak pergi masuk opis ke?", saya tanya lagi sebab he drove alone n put on a greyish uniform.

"tak la saya nak pergi pos laju, ini ke jalan pergi pejabat pos?", tergamak dia tanya...

"tak tau dik, akak dtg dari jauh semata2 nak.g warehouse sale, now some idiots pergi pecahkan warehouse, d sale is cancelled, d road is closed, we're stucked here, so boleh x adik turn 🔙 ?". Nampak tak.stresssss nya mokcik..

We checked d vincci efbi betulla sale cancelled. It was almost 4.15p.m baru kitaorang dpt masuk highway, bayar almost Rm12 for toll...
Membazir...

Makcik sedih, nasib baik dengan Fid,  banyak hal yang kitaorang sembangkan.
Most of it pasal Sale sahajalah...

Both of us sangat keciwa.
Rasanya, Jun yang kirim 5 pasang kasut saiz 6, Lin yang nak kasut saiz 4 pun frust juga.

If any of Vincci people read  this entry, tolongla kasi saya dan fid preview pass untuk ur next warehouse sale.
Pleaseeeeeeeeeeeeeee