Monday, October 05, 2015

D kids n I

I longed for d ⌚ I do not have to do groceries. When I were Permaisuri Agung, sighhh..

I went to Econsave for a tray of eggs, a packet of nescafe n 2 bottles of nescafe gold ( kalau beli lebih 40hengget boleh masuk contest, menang dpt kereta), chillies, onions, 3 clove of garlic, 3 packets of popia skin, 🍋,  carbonara pasta sauce (percuma penne sebungkus) n satu bar coklat vochelle.

Despite ada banyak kaunter, saya pilih kaunter no 5, sebab Jun, my ex student yg jaga. Saya suka Jun, dari dulu sampai sekarang.

The other friend kirim gambar, he was around. Saya pun pergi ke kedai semata to say hi, but he was about to leave.

So I talked to a man who said his wife was my ex-student.
Saya berbual dgn d wifey.
Again, i can remember details about her siblings (ada 3 org), but I cant even remember her.
Selected amnesia kekdahnya...

Tiba2 another man in mid 20s approached us and asked, "alaaaa misti ticer x ingat dah"...

Giler x ingat...banyak mulut budak ni dulu, saya cakap dalam hati.. Hahaha

"saya ingat awak ketua darjah kan, saya betul2 tak ingat nama", whats wrong with me now?

"Malek", dia jawab..
Yes 1Mawar tahun 2001.

"Tapi dulu awak macam agak besar sikit", saya cakap because the man in front of me now could always be pin up boy anytime. I kid u not!

"Ticer pun dulu kecik sikit sekarang dah (tunjukkan signal gumuk)
Ok..memang sah dia ni bekas anak murid saya.

So peeps..
What d u remember most abt ur ex- teacher?

No comments: