Saturday, October 31, 2015

Gayah dalam Lemari

Seperti biasa sumber gossip ialah TheOtherFriend. Dia kirimkan gambar pompuan cantik yang amat cantik.

Hati saya hancur berkeping2.
It took me few minutes nak tenangkan hati dan didik mulut jangan keluarkan kata2 yang boleh menghiris hati orang.

Eh... Takkanla korang terfikir saya cemburu pulak.
Sewel korang ni...😣

Pompuan cantik tu was my student. He was in my fb friendlist.

Ye... Nothing wrong with my pronoun. The she was a HE.

When he was in school, he was a boy. Typical boy who did boy's thingy.
Then he entered college. He posted lots of pics. There n then I knew, he is a gayah in d closet.

You see, when I was in Uni, I've met lots of pretty boys acah2 gayah. But then, none of them dared to be open, especially Muslim. Years later I heard they settled down n lead a normal life.

Simplistic mind!, I know.

Sebab saya ada beribu2 anak murid, jadi rasa kekecewaan itu I bottled up, feared that in a way I will open aib orang.

N today, d reps from d college came to hunt for more students.
The mere mention of d college name pun dah buat hati saya bagai dihiriss giteww..

Saya makan n tak ada hati pun nak menegur tetamu.
D reps tu rancak berbual, yelah dah kerjaya dia kot..

Suddenly, a lady came in. She was introduced to d rep.
Perghhhhhh..  that lady complained about how impolite behaviour breeds in that particular college.

Seeing d opportunity wide open, I chipped in, how broken hearted we r seeing our boy turned to girl after enter d college

"takkan la yang tu pun kami nak jaga", lebih kurang gitu dia cakap n as usual, petik sekali tanggungjawab ibu bapa yadayada...

"puan, kalau dia dari sekolah dulu dah bermekap kita pun faham.tapi dulu dia sado, straight.. Now dah drag habiss... Tolonglah... As a muslim, please...", saya cuba sehabis baik nak cakap macam set2 urban yang classy.

Padahal dalam hati bila tengok dia defensive in d beginning, rasa nak je saya baling pinggan ke mukanya.

SeURBAN2 orang Malaysia bila sebut bab Muslim, selalunya hati cair macam  eskrem LaCremeria tengah panas..

Termasukla d rep.
"Betulke?", dia tanya.
Kawan2. Semeja makan semuanya mengiakan n tambah mana yang kurang.

Rep tu terdiam n admitted, dia pun x mo hntar anak dia ke kolej tu.
Oh?

Elok saya berhenti tulis di sini.
Sekian.

No comments: