Wednesday, October 21, 2015

Pengetua tu... Dia bagi ke kita cuti

Kot my colleague yg cakap tu normal, because cuti bencana for teachers is under d principal's discretion

Tapi ni murid sekolah yang cakap. Sambil dia duduk sebelah ticenya yang terduduk bila baca press release pukul 5.49ptg.

Saya stress because tomorrow i m suppose to do something stressful, kot ppl x datang, tak boleh nak reschedule dah..

Dia stress sebab dance competition besok kena postpone ke satu tarikh yang belum ditentukan.

Tapi bab petik nama Pengetua tu tak menahan betul...
Untuk rekod, my current Principal is really strict. She smiles a lot though n sometimes teased the students n cracked jokes too.
She welcomes d kids everyday at d main gate, rain ☔ or shine.
Awal betul sampainya pun...
 But when it comes to discipline n learning, no one dares to do something silly.

Inilah first time dalam hidup ada pelajar yang lebih utamakan arahan Pengetua daripada Kementerian.
This is d highest compliment any principal can get from.student.


Korang cuti ke?
Saya tak.




No comments: