Saturday, October 03, 2015

Saya dan vincci sale@glenmarie

Saya suka pergi warehouse sale.
Menyempit  nak cari bargain, perrghh..
Biarla nak pen sebatang je pun..

Filling eh feeling okeh..

Despite I worked overtime to forget d RM15-FOR-ALL-SHOES katanya...
Tapi....
I just cant...
Hati ini bergegarvanza nak meraikan mejlis.

On Friday I saw Fid's pale pinkish 👠 .

Me: fid, your shoes ni dah buruk..
Fid: saya tau... Tapi tu la....
Me: kita patut pergi sale fid. Katanya Vincci ada sale. Akak baca kat tenet.
Fid: saya tau pasal sale tu kak.. Saya sentiasa alert dengan hal2 begini..

Rakan sejati tak pernah merajuk bila kita kutuk.👠 dia.
Rakan sehati sentiasa update dengan Sale semasa.

"Glenmarie tu kat mana?", Zailin yang berasal dari Kelang itu bertanya.
To be frank, both Fid n I tak tau pun jalan nak ke Glenmarie.
Usaha tangga kejayaan.

Pukul 12.45 kitaorang bertolak. Selepas Fid beritahu suaminya. Pukul 2 sampai Shah Alam, pusing sana sini, sampaila kat Hicom Glenmarie 2.30p.m.

Pelik betul, polis traffik ada kat jalan. Halfway, tengok ramai orang jalan kaki melenggang. Jalan pun stuck n ramai yg turn 🔙 . Then sorang Punjabi lady beritahu sale x jadi sebab dah kena pecah..

Apa yg pecah?
Diorang tau x  ♥ kitaorang ni yang pecah berderai...
Yang ko pecahkan tu napa weiiiiiiiiiii

Satu kerja plak nak patah balik, jalan dah jadi selorong sebab orang 🅿 kiri kanan.
Jadi saya ketuk tingkap kereta orang belakang..

"adik.. Pusing balik, sale x jadi, jalan kat depan dah ditutup", saya cuba maniskan suara padahal hati menangissss..

"oh... Awak nak pergi masuk opis ke?", saya tanya lagi sebab he drove alone n put on a greyish uniform.

"tak la saya nak pergi pos laju, ini ke jalan pergi pejabat pos?", tergamak dia tanya...

"tak tau dik, akak dtg dari jauh semata2 nak.g warehouse sale, now some idiots pergi pecahkan warehouse, d sale is cancelled, d road is closed, we're stucked here, so boleh x adik turn 🔙 ?". Nampak tak.stresssss nya mokcik..

We checked d vincci efbi betulla sale cancelled. It was almost 4.15p.m baru kitaorang dpt masuk highway, bayar almost Rm12 for toll...
Membazir...

Makcik sedih, nasib baik dengan Fid,  banyak hal yang kitaorang sembangkan.
Most of it pasal Sale sahajalah...

Both of us sangat keciwa.
Rasanya, Jun yang kirim 5 pasang kasut saiz 6, Lin yang nak kasut saiz 4 pun frust juga.

If any of Vincci people read  this entry, tolongla kasi saya dan fid preview pass untuk ur next warehouse sale.
Pleaseeeeeeeeeeeeeee


2 comments:

afizahariz said...

Kesian mokcik

Kengkawan said...

Jhahaha.. Patut kita pergi bersama, boleh menangisss bertiga