Saturday, November 14, 2015

Allah di songkok saja

Untuk rekod, setiap kali saya diduga dengan penghinaan tetiba mata saya tahan pulak nak bertahajud semua tu.
Despite tudung saya pendek, saya percaya sangat, Allah ialah sebaik2 perancang.

For d past 2days d rudeness from d Lindungan Kaabah sidekicks sangat merepek dan degrading. To b frank I have no issue with them. They r juz following orders from d Lindungan Kaabah.

 Unfortunately, on paper nama iolss is d Ketua Derjah (lagi?).
Jadi dengan Lindungan Kaabah tu pun saya sekolahkan sekali.
For me sangat PPRT cara mereka mengendalikan majlis yang bertahun2 dah diadakan tu.

 Lindungan Kaabah leaderships is well.. Suffice to say, kalau pun mulut hari2 bersembur ayat quran n hadis tapi kalau pemalas, u will always b pemalas n I wonder, tidakkah isu halal dan haram melintas dalam kepalanya yang bersongkok sepanjang masa itu

Bertahun2 dia berlindung disebalik kebiziannya. Bizi wayang..Tapi sejak tahun lepas saya juga memegang tugasan yang sama. Tugasan itu kami yang schedule our task. Boleh dia keluar n tinggalkan urusan yang lebih penting padahal saya boleh saja buat appointment yg reasonable.

I just dont get it.
Kalau dia x portray imej islamic mungkin saya setenang air dikolam tapi ini sesikitt suruh orang muhasabah diri, padahal facts n figure pun harammmm dia buat homework.

Jadi bila by 7.30a m dewan senyap sunyi, sengaja saya kirimkan pesanan kenapa tidak mengikut ketetapan yang diumumkan semalam?.
Mereka datang dengan muka yang masam. Langsung tak mahu bertegur sapa.

Urusan saya dengan d kids, mereka happy, I was happier too.

My subordinates helped me lots. There r 2 of them yang masuk camp d sidekicks, sibuk sangat nak take over my position. I gave them 2 tasks which turned out d other dept nak took over sebab there r unfinished business on their part. Haha
Patutla nak topple orang.. Hahahaha..

I asked them to enjoy d majlis nicely. Hahaha..

D event runs smoothly. My 3 helpers did well.
I gave them each a Ferrero Rocher. And told them how thankful I am.
One for d master of ceremony, who always be neutral in d stupidity craze
And one for d floor manager to say it had been a pleasure to work with him.
Ohhh.. Ada lagi satu.. Untuk ex-boss hahaha, he is nicer compared to before. Hahaha

Majlis tamat, without a glitch.
Saya pun tapau kuih dengan tak bersalahnya. D kids n I took pictures.

I went to those I worked with and said thank you for their co-operation.
That was when I saw d man who previously gone overboard degrading my ability as d Ketua Derjah via Whatssapp group message talking to d kids.

Me: what did he say yang?
Kids: He asked us to get d 🏆 at Bilik Gerakan on Monday
Me: what prizes yang? I thought today is d prize giving.
Kids: Dunno la ticer..

Jadi saya beritahu d kids satu pesanan.

"Yang be classy ok. When people want to give you hadiah, they hand it to you. That is d meaning of hadiah. Kalau suruh ambil sendiri, tu sama macam I pergi ambil makanan untuk awak semua tadi. Jom balik hahaha".

For d past 2 days, saya konpius betul kenapa mereka yang selama ini saya lihat budiman tiba2 bertukar 360 derjah. Buat group mengumpat dan degrading orang pula tu.

Dah ko buat kerja cincai, x selesai, Taktik coverline rupanya.

Tapi jangan lupa, Allah adalah sebaik2 perancang.
(makcik tudung pendek pun boleh bagi tazkirah chuolls. Talking is cheap kekdahnya)

No comments: