Saturday, November 07, 2015

Cerita Jumaat

Dulu kecik2 kitaorang suka duduk menyempit dengar kakak2 bercerita.

Bila dah berkerja, kakak2 saya duduk setempat, jadi lagi senang depa bercerita, lagi senang saya menyempit mendengar.

When we have d first anak sedara 20 years ago, perhatian kitaorang pun beralih arah. We havent have much time ⌚ to share stories anymore.

Tapi... Rupanya yang paling sedih bila dah tak duduk setempat lagi...

Semalam Angah came back to fetch Saffa. MRSM closed yesterday. It was ☔.

I came back around 2p.m n at 3 p.m, Angah dah nak gerak balik. Daniel ada match, Luqman kena jaga adik n Saffi had excursion trip, harusla Abang Ngah saya bergegas nak balik.

Now it dawned to me, tahun ni saya jumpa Angah family
1. Masa hantar Saffa awal tahun sekejap sebab mereka pun dah nak start sekolah
2. Hari Raya Puasa
3. In April, I went to their 🏡 n we had lunch at Abi Ahmadi (tak sampai 3 jam pun bersembang)
4. Semalam, sejam je kottt..

I think it is so sad.

No comments: