Saturday, November 21, 2015

Irihati katanya...

Saya fikir panjang sebelum menulis.
Mungkin ada orang yang mengenali saya terbaca entri ini bila saya sudah tiada di dunia lagi.
Atau yang baca, tapi tak berani nak bercakap sebab mokcik garang macam lion,
Over betul... Padahal saya sorang je yang baca blog ni..
Jadi saya ambil masa menulis, untuk ingatan bila dah tua.

It started when someone sent me a copy of invite. Saya tak tau apa tujuan dia, saya pun tidak bertanya. Mengomen pun tidak.

Kalau dia mahu mengucapkan tahniah, dia akan cakap terus.
Saya selalu fikir, I can read his mind like d back of my hand, since his name is not in d list, harus saya simpan yang terlintas di fikiran untuk diri saya saja.

Saya cuma beritahu penganjur saya tidak akan hadir sebab makcik ada show katanya.
 Penganjur itu selalu melayan saya dengan profesional, jadi tak ada keperluan saya nak mengadu ke sana kemari.

Bukan saya seorang saja yang terpilih, jadi wakil saya itu announced di Laman Kengkawan. Bila seorang lagi rakan yang terpilih petik nama orang lain, saya terbau ikan di situ.
Saya fikir, it is an open secret, d upper echeleon had made a silly judgment.

Saya tak ada keperluan nak memberi komentar. I iz bizi katanya ...

It just that A beritahu B dia terkejut sebab nama C tiada dalam senarai. B pun beritahu A penganjur memang selalu irihati dengan C dan rakan2nya.

Watdeheckkk? Saya tanya kasar bila B sampaikan cerita itu pada saya.

Saya fikir, after years of mendengar saya perlu nyatakan pendirian saya. Afterall I've seen d list of d invitee, saya tak nampak ada hanky panky di situ.

Dulu bila dengar saya setuju saja sebab saya tak ada keperluan nak menyiasat.

Bila saya lihat berpeluang mendengar dari kedua belah pihak, barulah saya berani bersuara.

Bila kalah dalam sesuatu pertandingan mereka kata disabotaj.

Sabotaj apanya, mungkin hakim tu yang tak credible, y not u b in charge? Saya tanya. Tapi mereka tak suka.
Mereka x suka perempuan yang cakap lebih2.

Hakim2 tu kawan2 saya juga.
Mestilah saya perlu pertahankan kawan
Tak mungkin mereka sengaja nak berlaku tidak jujur.

Hah.. X payahla... Mereka kata.
Saya belajar untuk tidak membebel. Nanti mereka sentap satu hal, jadi bahan kutukan sesama mereka is another.

Tahun ini mereka buang saya. Haha.
Dan saya dengar lagi cerita disabotaj bila kalah.
Erm... Konsisten.

Saya tak ada keperluan nak cakap apa2.
Biarlah mereka nak forever playing victim dan memalukan diri sendiri.
Not that I care anymore.

Hakim2 silih berganti, takkanlah berbelas tahun asyik disabotaj orang yang berlainan.
Sekali dua orang percaya la..
Besides, dah tau orang tu x bagus, awak yang katanya ilmu setinggi awan tu tak bolehke mencemar duli turun membantu?

Berbalik kepada cerita invite tadi, sangat saya kesalkan bila B bercakap begitu.

Saya beritahu fakta yang sebenar,

http://perfectly-normal.blogspot.my/2015/11/do-i-know-you.html?m=1

Macam yang saya tulis dalam entry di atas.
Minus d drama la tentunya.
(tu rahsia kita berdua, as usual)

The truth is, saya fikir sudah sampai masanya mereka berhenti fefeling diva dan selalu fikir orang dengkikan mereka.
Umur pun bukan muda lagi,
Entah esok lusa pergi selamanya.
Sudah2 la tu...

Orang kata, ular kalau menyusur akar tak akan hilang bisanya.
I do understand if few people do not like us, tapi kalau d newcomers kau layan sepesen jugak..

Entah..
Semoga ada kesudahan yang baik untuk kita semua di dunia dan di sana.

Sekian.


No comments: