Saturday, November 28, 2015

Setahun kemudian...

Sambungan dari ini

When u r single and all alone, it juz wasnt easy. 

They kicked me from d team. 
As the other friend said, ada "orang" yang tak suka. I dont buy it. 
I never asked for details. I jusk ask forgiveness n guidance from Him. I never talk about it to others until few months laterto Jie b Feza. Saya hilang kepercayaan kepada semua orang.  

My sijil penghargaan tidak sampai ke tangan. I make some noise to d hq who confirmed dia dah send together with another someone. 
Saya pun turut ketawa gelihati bila another someone cakap sambil ketawa dia dah dapat sijil tu laaaamaa dah. 
Hahaha.. Saya sangat percayakan dia. 
Saya ketawa lagi bila sijil tu tiba2 muncul atas meja. 
Bertambah gelihati bila saya tanya d staff n mereka kata bukan mereka yang letak. 
Saya sangat percayakan d staff. 
Saya sangat percaya juga ada seorang dua saja yang sanggup buat begini, dan konsisten pula. Dengan orang lain pun dia buat begini juga.
Bila HQ tanya, saya cakap saya tiada jawapan sambil ketawa hahahahaha.. 
Malas saya nak memanjangkan filem yang plotnya sangat mudah dijangka.

Last year my name was suggested by d upper echelon. Kali ni bila ditanya I gave my consent. Tapi d messenger dtg lagi jumpa n kata "ada orang" suruh tulis sendiri guna handwriting sendiri yadayada.
Sampai macam tu sekali permainan. 
Kebetulan, saya pun suka main games cenggini.

So, I played my card well this time.
I think I did, judging from d unfavourable appraisal comment hahahaha..
I think I've put a lot of effort to ensure integrity is uphold katanya..

Hujung tahun, saya panggil d kids yg mengadu ini, dan beritahu mereka, janji saya sudah ditunaikan dan saya harap mereka tahu dalam dunia ini, yang paling penting ialah kejujuran dan integriti. Saya ucapkan terima kasih kerana kejujuran mereka dan terima kasih kerana percaya pada saya. 
Of course saya x petik nama sesiapa. 
Tu dah ngumpat katanya...
Yang salah tetap salah, Walau siapa pun yang buat.


This year I watched d p n c document like a hawk. No more leakage, saya cakap dengan d kids. 

End of dis year saya dengar cerita lain pula. That particular person pukul canang tak mau lagi involve dalam ini filem.

As much as saya langsung tak peduli hal orang lain, but he has a special talent dihujung2 tunjuk diri teraniaya. 
Yang saya sungguh tak faham, ramai pula ummah yang memilih untuk melayan drama akasia beliau. 

No. 
Ekceli sejak tahun lepas saya sudah berhenti melayan dramanya. In fact saya memang tidak ada masa nak pergi clarify why he did that n this. 
Saya fikir dia ini kaki kencing tegar. 

My main priority is d kids.
Personal glory never appeal to me.

you can stab me behind my back all d time bro. 
Sambil acah2, "akulah mangsa, tapi aku redha.." kekdahnya..
Hahaha..
Bring me d popcorn please!!!!!


No comments: