Tuesday, December 08, 2015

Cerita dengan Yong.

Pagi ini saya terima mesej Yong, she was transferred to another hospital. It did not sound good n yong did not so positive.
Tentu saja kawannya yang  walaupun tidyak rapat tapi masih juga nangess..

Sebab saya tahu apa rasanya bila hopeless n mohon sangat to end d pain.
Saya memang tak tahan sakit, Yong pulak dah underwent many opt, another opt memang kebarangkalian nak survive kurang memberangsangkan.

Sedih.
Tapi both of us, used to share happy moments,  yang sedih2 s elalu x diendahkan, so to speak.

Jadi kat sini saya tulis cerita merepek yang sedikit tak masuk akal.

Ini Nol. Hari tu dia kena mild stroke.  Now dah agak pulih
 Tetiba, tak pernah saya tengok seumur hidup dia beria posing sensorang, Saya speku dia nak send pada geffrennya, jadi saya menempel sebab saya fikir geffren Nol patut tau pasal Kak Izan, rakan main games juga. Mohtip?
c


Then, a friend passed by, 
"tolong ambik gambar", saya rayu pada d boy yang pegang tablet Samsung 7inch tu. 
"Aku pun nak masuk gambar", Nol cepat2 mencelah. 
"Ko sengajakan..." saya cakap kat Nol. Dia sebaya adik saya, jadi kalau saya siku dia macam saya buat kat adik2 saya pun, dia tetap jugak menempel..

" Nanti ko send gambo kat akak ye Nol", saya cakap macam tak bersalah.
" bukan tablet aku", senang je Nol jawab 

" Yang korang bergambar beria guna tablet aku tu kenapa?", Yong tanya.

Mati2 saya ingat tu tablet Nol, sebab saya rajin jugak tumpang main games. 

"Tapi nanti apa kata suami ko yong kalau ada gambar Nol sorang2. Tu akak enterprem tu yong", saya jawab. " Futuristik beno la ko ni kak," yong jawab.

I think d chosen words tu yang selalu buat saya dan yong ketawa beria. Well, that was before she saw d pics. Her comments pas tu saya simpan dalan hati je..

No comments: