Monday, December 28, 2015

First Meeting

As usual d thrill lies in d tasks.
Alhamdulillah I can 99% sure I am not going to be Ketua Derjah again next year. Yippeee!
Yang 1% tu benefit of d doubt kekdahnya.

Hari ni saya masak nasi kerabu to bring back to 12A. Jadi saya lewat sikit. Untuk rekod, kot tak masak nasi kerabu pun saya lewat jugak. I need some time nak adapt dgn jadual baru. Heh?

Saya agak segan nak parking kat space biasa since it come with d Secretary post. Manala tau kalau2 saya dah diterminate. Saya parked at an open space.

Jadi saya berlari ke bilik boss n tanya what he expects of me.

Untuk rekod dengan boss yang dulu pun saya diskas sekali je, n sampai hujung thn kerja berjalan dgn mutual agreement tu je. Sangat tidak pernah terjadi norizan adnan nak bertunggu tangga dalam bilik boss heh..
Nanti kawan2 saya umpat saya kaki kipas kotttt..

Boss yg baru ni laju je bagi 📃 list. Tapi dia tambah lagi satu.
Boleh tak jadi mc?

To be frank saya memang suka bercakap. Dlm kerjaya sebagai Ketua Derjah bila ada Ketua Besar datang, memang sayalah yang ditendang ke tengah jadi MC.
Saya memang x berbakat, tapi saya belasah je..

Tapi... Itu kat depan totally different audiences. Ni kat depan orang yang gigih mengadu domba, nanti mereka akan degrading me in front of d new boss like they had done before.

Yes, I do know what u did behind my back hhahaha.

 In fact, kalau ada je yang dapat acknowledgment from d outsiders,  mereka akan kerja overtime nak defame that particular person too. Mereka x pilih kasih, semua orang dia layan sama rata as long as orang tu lebih sikit dari diorang hahahaha..
Konsisten...

Untuk tidak memenatkan mereka (2,3 orang je sebenarnya) nak berusaha cari boss n dig my weaknesses, jadi saya beritahu mereka
I m standing there on d capacity as d Secretary.  Harap hati yang 2,3 orang tu tenang.

Else, heh?

By explaining secara lengthy, unconsciously, i still cant forget how cunning some people could be while maintaining sugar coated smile.
Saya tengok muka sensorang,  and make a mental note,

Betrayal cuts deep. Seribu tahun pun would not heal d pain. Saya harap saya takkan menganiaya sesiapa dalam kerjaya saya.

Sekian.

No comments: