Wednesday, December 09, 2015

Hari ini ada tetamu.

Mereka kata akan stopped for lunch at RnR but I insisted they hv lunch at 12A sebab kerja serabut saya tu nak nak siap.

Mereka suka lemon grilled chicken yang saya buat tu. (Korang suka kan?)

Tapi baru saja pegang penyapu saya dapat mesej yang serabut.
1. Tuanku had chosen a date for d final mtg n everyone is asked to prepare. Ada lagi 3 hari.
2. The bundle I sent on Friday still x sampai n d dateline is like, two days away.

Rasa nak gugur jantung saya.
Saya ni dahla lemah gemalai.

It took me some times nak bertenang n prioritize kekdahnya.

Hilanglah cecita nak masak lemon grilled chicken.
Saya bawak tiga mangkuk g Kedai Yop n tapau
# 4 ketul ayam goreng
#2 ekor ikan kembung bakar
#satu mangkuk sambal sotong.

Baru doploh hengget je..

Lupa nak tulis, selalu kalau menapau saya memang suka bawak container, gasak la orang pandang senget2 pun.

Saya tetap tenang mengangkut
" ler.. Kot beli kat kedai baiklah kitaorang singgah kat RnR tadi", said one of them.

Hellehhhh...
Tapi kat kedai makan bukan hidamg dalam mangkuk pyrex pun..

Mohtip mereka tak perasan mangkuk pyrex yang baru itu?
Heh?


No comments: