Wednesday, December 16, 2015

Impiana @Ipoh once more

Masa namanya Casuarina dulu I used to stay there once a year, n when it was first changed to Impiana, it was still my first choice to stay when I was in Ipoh. Saya suka breakfast buffet masa tu.

Then, saya tak ada keperluan ke sana lagi.

Tetiba tahun ni, saya fikir saya dah tak kuat lagi nak memandu sebelum Subuh dan sampai ke rumah waktu Maghrib, 3 days in a row. Tahun lepas on d last day I had to take a jab n Acho fetched me. Scaryy.

So this year Dew n I chose to stay.
For d first time saya guna google maps. It lead me to Rapat Setia. Dahla hari hujan lebat malam pulak tu. Finally I switched n ikut jalan yang saya tau. Cess..

When I reached, hujan lebat giler. Parking jauh n saya park kat depan main entrance. Told d valet I need to keep my 💼 luggage safely. He tried to help, but.. No way..

Gabra giler, kalah bawak emas seguni. Jadi he asked for car key n saya berlari naik keatas simpan beg tu dulu.

Seumur hidup saya tak pernah guna valet service,  mahal kottt.. Tapi duit banyak pun tak guna kalau luggage tu rosak, jadi saya berlari semula ke bawah untuk park d car n angkat beg baju naik.

Encik Valet tu dah park cantik2 tepi entrance n he gave a wise advice.
A good one I must say.

Mokcik sangat grateful sebab ada orang yang go at great length to help d guest.
Bukan semua guest yang duduk hotel pakai kereta imported yang sleek n shiny, but this people tidak diskriminasi pun.

Dalam keadaan biasa saya pun tak pernah lagi tunjuk perangai PpRT parked keter cap ayam depan main entrance. Tapi hari hujan lebat, parking tak berbumbung, kalau saya dripping wet saya ok, tapi luggage tu x boleh rosak n I cant simply left it in d car or ask other to carry it.
Mokcik stress ok.

Integrity 101 katanya.
Saya tak tau macammana nak cakap how grateful I m bila dibantu tanpa kira darjat.

For those who happen to stop by at Ipoh, please choose Impiana. Hotel mana2 pun ada air-conditioned n bath tub (?),  tapi yang lebih penting ialah safety.
Staff yang considerate di saat kita kesusahan is much welcome.


N d fact that d bath soap dia sangat wangii is a bonus too:)



No comments: