Tuesday, December 29, 2015

Paedo n Bear

Saya fikir berjuta kali nak tulis. Tapi bila tengok muka Derek Morgan last night, automatically saya rasa aura kekonfiusan di situ.

Mohtip?
Derek Morgan tu adalah watak pojaan saya dalam CriminalMinds@8tv.

Ceritanya semalam, about a lawyer with pristine record was abducted. Siasat punya siasat, rupanya he has a double life. A model husband, great lawyer n a paedophile.
Lebih satu kerja daripada Ahmad Maslan.


I m not going to elaborate more in d story. Korang boleh gugel. Sama juga korang boleh google pasal Malaysian student in UK yang kena tangkap sebab memiliki bahan pornografi kanak2 gred A.

Even UK police yang sah2 negara maju pun ckp x pernah jumpa koleksi yang sgt ektrem macam tu.

I m so sorry for d culprit's family though.
Berhabis duit sekolahkan anak, ini balasan beliau...
If any of d family members come across dis blog, pls be strong, it is not solely ur fault.
Tapi yang salah selayaknyalah mendapat pembalasan.

At least saya fikir macam tu lah...

Until saya berbual dengan seorang kawan lama. Korang tak kenal dia. Saya pun takkan beritahu namanya. Cuma tolonglah fikirkan...

Kami berbual pasal paedo dan dia cerita kejadian yang hampir sama berlaku bertahun2 dulu. Dia sebut tahunnya, tapi saya dah lupa.

Ada seorang warden, sudah berkahwin dan beranak pinak. At midnight he will go to boys hostel dan pilih seorang budak jambu untuk layan dia

"define LAYAN please", sorry mokcik membesar dengan L.A Law ok. Harus cerita kena terang.

Kawan tu cerita. It was between molested or something more. Saya x berani guna perkataan yang tepat sebab typical mokcik2, certain words r taboo kot, habis semua euphemism keluar.
X kira la ko perasan urban ke tidak..

"Budak2 ni x report ke?", saya tanya lagi.

Tak. Budak2 memang jenis yang baikkk sangat n ramai pulak tu yang anak orang susah. Saya mengangguk tanda faham. As a babysitter I know their way of thinking.

Perkara ni berlaku bertahun2, tapi bila budak2 ni besar, setiap kali dengar bunyi kenderaan warden tu datang, seniors akan lari n tinggalla budak junior yang jadi mangsa. D cycle continued. Ke?

Akhirnya, ada yang buka mulut.
Sebagai langkah pencegahan,  pintu jeriji dikunci dan beliau tidak dibenarkan masuk selepas midnight.

"Dia dah ketagih kot, dia goncang grille tu suruh bukak...", tu ayat kawan saya, n saya pun ngeri nak tanya lanjut.

Bila berita ni dah pecah, he was transferred.

"Tapi kan... Masa nak tukar tu dia relaks je macam tak ada apa2.." kawan saya tambah. "Cuma wife dia la sangat affected, sanpai x keluar rumah".

Saya kesian pada d wifey. I know she knows her husband extra-curricular activities. It must b awful living with paedo.

Saya juga kasihankan mangsa2 ( pls note d plural form). They will b scarred for life.

"My boss x mau bising2, tu dia transferred kan je", kawan saya sudahi cerita. We both kept quiet for quite sometime.

Kalau saya yang jadi boss, mesti lain kesudahan cerita ni.
Kalau kawan saya tu yang pegang kuasa, I am sure, d ending will b totally different.

Saya fikir, it is about time we take paedophile seriously.

Sayapun ada adik2 lelaki, anak2 saudara lelaki n anak murid beribu orang, lelaki juga. Saya harap janganlah...


Sekian
Semoga Allah selamatkan seluruh keturunan kita semua.

No comments: