Wednesday, December 23, 2015

What d u talk with ur mom?

Today I went out with mom.
It marked d final payment for  🚗 too. Aminn..then we headed to MDTM. menggigil mokcik nak bayar cukai pintu chuolss.

After that I took my mom to a store which I promised to take her. Sebab ada sale gila babs, I ended up beli 8pcs instead of sehelai dua jer. Dapat container percuma.
Eksaited betul saya..

We had lunch at ayam kampung. For a restaurant, I dont get it why they peeled d onion kat depan customers.
But d ayam penyet is superb!. And please...
dapurnya agak berselerak. Eh?
dah satu level dengan dapur 12A, elok saya makan di rumah sajalah...

Next stop, tf Behrang. We didnt buy much. Sayur sawi, garlic, a tray of egg, 6 botol mister potato, kicap, Quaker Oat and ice-cream. Crinkle cut potatoes is on discounted price, jadi kitaorang beli 3 bungkus.

As usual, we talked about a lot of things. About d past, present and future.

It dawned to me, dah lama betul we did not go out.
Jadi banyak sangat yang kitaorang nak kena catch up.


" Mak dah bagi duit pada Anjang kamu tu..", mak saya cerita, terus kami sama2 ketawa.
"Arwah bapak kamu tu, memang puji betul
 Anak yang sampai tertidur pun pegang pen masa zaman sekolah".
Saya ketawa jugak.. Hahhahaha

It is an open secret yang anjang saya ni hobinya tidur. Belajar ok juga, tapi di dramakan dengan tidur sambil pegang pen tu, nampak la dabel gigih..Cess..

She is a college grad teacher. Few times dia registered nak buat degree (x ingat berapa kali), tapi dia berhenti separuh jalan..

Cuma kali ini dia berjaya sampai ke penamat. Tapi drama jangan kira la....
Masuk hospital lama, bersalin anak ke-6 (xder cuti bergaji ye) n at dat same time dia ada exam. Tu belum kira bila dia ada esemen, habis adik beradik kena tolong juga.

Anak2nya pun berkorban banyak jugak. Abang ipar saya tu pun tabah juga.
Kalau harap kakak saya punya ketabahan memang bagai embun di hujung rumput.
Syukurla ada keluarga yang memahami...


"Mak, orang rasa Anjang ni kena ada dugaan baru berjayala.." saya offered opinion.

"Ha'a yang selama hari ni, harammmm dia nak habis belajo", mak saya tambah n kami ketawa lagi...

So, kalau korang keluar dengan mak korang, korang cerita apa ye?

No comments: