Wednesday, January 20, 2016

16/2016

Spend all my free period doing this..

If u can see kat belakang these 2 boys ada rak buku. Selepas mokcik membebel pasal d value of money tu,  Ikhwan n Kimi offered nak buat sendiri rak buku.

We gave them RM20 to buy d materials.  sebab banyak tu je ada dalam tabung, I promised to give them more, tapi they insisted, it is enough.

Pagi tadi I ferried Kimi to take d shelf. It is very very heavy. Apparently they used solid wood.

"Tapi teacher, yang tengah ni senget sikitla", lamented Kimi.
"Kimi, when I was 13, I dont even know how to bake cake", saya jawab dengan.statement. "Please... for 13 yrs old boy, u did extremely well." I added.

Ye la.. Rak buku tu x la perfect macam keluar kilang, tapi d imperfection tu membuatkan it is so sentimental.  Seumur kerjaya, dis is d first time d kids bertukang beria nak hias kelas.

Tu yang mokcik gigih duk sensorang menampal wallpaper kat rak buku tu.


Noticeboard tu pun mereka tampal sendiri. X divala kot mokcik kena memanjat kan..

I m so proud with d painting. Initially d kids teringin sangat nak mengecat, tapi bila disuruh budget, barulah mereka sedar diri it is beyond their means.

Jadi mereka kutip leftover cat, n wallaa..

I think it is kind of artistic.
For 13 years old kids, I m so proud.

P/s kepada Lindungan Kaabah yang nak query apsal cikgu diorang x sponsored itu ini, pls dont... I did. But I m not going to reveal it.


No comments: