Wednesday, January 27, 2016

17/2016

Kenkadang bebudak ni bila kita cakap startla sentap, n palingkan muka pulak. Tapi mokcik gigih n hati sekeras batu di lautan sepi kekdahnya.

I went to d other kid n start membebel.
"WEH... Awak tak nak ngan orang, boleh x jgn melayan. Kalau tak nak cakap x nak, jgn bagi harapan pada orang", tu mukadimah saya.

The boy yang baru 3 minggu pindah ke sekolah tu jawab separuh berbisik,
" saya ni takla hensem mana, sampai nak bunuh diri sebab saya tu dah kenapa?", dia jawab muka stress.

Macam biasa, saya ketawa giler tengok air mukanya.

Saya ketawa lagi bila saya ceritakan pada kawan2 lain.
In fact, itulah first time saya rasa saya boleh ketawa sepenuh hati.
Sejak tahun 2015, saya rasa stressful berkerja. Nak ambik tau hal d kids pun susah..

Tapi yang ini memang special case.
Hahahaha...

"teacher cerita kat semua cikgu kan. Teruk teacher ni", dia cakap sambil paling muka lagi keesokan hari.

Saya nak tutup mulut tapi still saya ketawa juga. Hahahahhahaah...

"Saya ada bawa food untuk awak. Nak x?", saya tanya tapi hahahaha... Mokcik rasa kelakar kot.

" nak..", dia jawab. Saya dan Kira. Kawannya tu ketawa juga.

"Dahla... X payah sedih2. Awak tu cantik. Beratur orang lain mahukan awak", saya cakap sambil fefeling kasi tazkirah.

"Mana ada saya cantik teacher..." dia jawab, sedih kot kena reject

" Juz look at u,Kira n I gemuk, tapi awak kurus. Kira n I gelap, awak tu kulit cerah, baik pulak tu, seriously, kalau awak x pengsan sebab 2 hari x makan sebab frust ecek eh.. Mesti awak nampak lagi cantik", mokcik bab pengsan x mkn tu mmg sampai sudah x boleh hadam hahahahaha.

"Betul ke saya cantik teacher?", dia tanya lepas saya kasi sticker n file.

Takkan saya nak tipu pulak. Semua anak murid saya nampak cantik di mata saya because I love them dearly.

Bagi saya cantik datang sekali dalam pakej akhlak yang baik, ringan tulang, suci hati dan sentiasa berusaha nak meringan kesulitan orang lain.

D boy juz not gud enuff for her. Yet.

Hahahaha

No comments: