Monday, January 04, 2016

Fasting is a therapy on d first day

Ada banyakla gossip hangat, tapi sebab saya x berapa energetic,  due to fasting maka I excused myself n melepek dalam prayer room after dhuha.

Yong came, dia pun x sihat. Later Fid came n we talked about funny things. Haha..

Then I hv class until 2p.m. Followed by mejadi seketeri. Mokcik sangat exhausted n  thirsty yang ye nye pun. But still, I could sense d tense between orang yang berdua.
Mokcik hanya mampu tersenyum sinis jah
Now rasain lho gitewww.

Oh yeah, early in d morning saya kasi 5 Diamond sebatang pen merah, pen biru u marah i lap u.   Sebatang pembaris pendek yang dah ditag dengan nama mereka.

"pen murah je pun, tapi kalau hilang teacher charge singgit sorang", saya beritahu.
Saya juga beri satu buku latihan yang dah siap berbalut juga, " buku ni i kasi free, tapi kalau hilang singgit", saya ingatkan mereka...

"Teacher ni... Asyik asyik singgit. Dari tahun lepas lagi..haishh", komplen Qayyum sambil saya tunggu dia habis cut d fingernail. Mokcik seteresss..

But still, bila tengok diorang guna pen tu during my class n beria simpan balik, hati mokcik berbunga2 chuols
Last year a girl complained pen dia asyik hilang je, tu yg saya kasi pen n beria tagging. Kot ambik jugak pen orang, saya sentap kot...

On something unexpected,  Kak Zara asked me saya ajar form berapa, n terus dia printkan Scheme of Work. Kot org lain yg buatkan saya ok, tapi ni Chief Clerk kot..

Serious hati mokcik flowery gitu.
Semoga hidup Kak Zara dirahmati Allah.
Ikhlas mokcik berdoa, harap di makbulkan

So how is it your first day after loooong hols peep?

No comments: