Friday, February 05, 2016

21/2016

"Dia memang problematic ke?",  tanya kedua2nya..

To be honest, kalau mmg perangai buruk, x mau saya buang masa dan air liur.
It juz dat d mother has a live-in boyfriend. Normally long break she will stay with d mother.

Jadi sebagai rakyat malaysia yang membesar dengan slot drama minggu ini, cerekarama n akasia, korang boleh teka x apa yang terlintas di fikiran saya.

Sebelum ini.dah pernah pulak seingat saya dia pengsan2.  

"bawalah dia g check kat klinik", cadang the other friend.

Saya kerut kening.

But I did go n see d girl.
Saya x mau ckp konar2.

Saya tanya kenapa dia pengsan. Dia kata dia banyak fikir about her mom n d live-in boyfriend. Dia cerita panjang, tapi saya tulis kat sini je. Biarlah rahsia.

"I m juz worried, in 2010 a girl selalu tak.sihat, n months later dia quit school n delivered, So, u r not you know.. Preg___?", saya tanya xder tapis.

"haaa hang cakap P-word tu?", the other friend tanya bila saya beritahu later dengan muka ko-dah-kenapa-woman giteww..

"takkkkk", bulat mata d girl tu  nafikan.

"I know you wont do such thing. saya cuma risau awak dianiaya. Has anyone do something bad to you?" mokcik tanya " I mean it was a long holiday n you normally stayed with ur mom, kan?" 

Hati saya tenang bila dia kata, d boyfren itu didnt come when she was there..

"tapi teacher... Pakcik saya dah mula minum. Saya pun takut juga bila dia mabuk", dia sambung.

Berkoyan2 saya pesan padanya.  I juz dunno wat to do.


No comments: