Friday, February 05, 2016

22/2016

"Perempuan ni pun satu... Fikirla pasal anak pun. Ni kira nak kawin lagi je..", kawan saya tiba2 nak marah pulak.

Somehow saya pun emo juga.
" Pompuan tu bukan macam  awak duduk di kampung. She needs to survive, kenala ada suami. Mereka nak kahwin, tapi surat cerai xder. How?"

Panjang lagila discussion.
Masing2 rasa diri sendiri yang betul...
Tapi.. It wont change d fact dat dis girl sangat dalam kesusahan.


Abaikan...

"teacher... Saya nak cari ayah saya. Saya nak duduk dengan ayahla teacher"..

Now...
Kalau ayah dia betul sayangkan anak, at least xderla dia gantung ibu anak2 dia x bertali.
What kind of man capable of doing horrible act like that.

Tapi x terkeluar di mulut bila tengok matanya yang berkaca tu.
Instead I hugged her..

" Sabar dulu. 2 tahun je.. Lepas ni, u will b happy. InsyaAllah".

Semoga Allah limpahkan kebahagiaan yang berkekalan di dunia dan di akhirat untuk beliau.

Semoga saya dan those who read dis entry terselamat dari diduga macam. If u find one, janganlah diaibkan anak2 ini.

Please dont say nasty things to them. Semua orang ada ceritanya, kita pun tak tau kesudahan cerita kita nanti.

Hari ini kita hidup bahagia, ada anak ada spouse yang sayangkan kita kononnya.
Satu hari, mungkin hati kita berpaling arah, atau hati spouse dicuri orang, haaa masa tu barulah kita tau langit tinggi ke rendah.

Love is blind katanya...
Tapi tolongla jangan sampai tak ingat halal haram


Sekian


No comments: