Saturday, February 06, 2016

23/2016

Kalau dengan orang yang baru dikenali, if they did something terrible to me ( mokcik pun kenkadang fefeling victims jugak chuols) I will go straight to him/her n clarify.

Kalau dia betul, siap dengan facts n figure, saya minta maaf n will obey. If vice versa, saya akan kasi facts n figure juga.
Dia ikut saya, ok.

Kalau dia berkeras, saya simpan dalam hati je n x mau berkawan dengannya sehingga ke hujung nyawa.
Tak berkawan, bukan bermakna tak bertegur sapa ye...
Berkawan dan bertegur sapa r two different things ye.

Meanwhile, saya selalu minta from Him to ease everything.
No point saya nak bercerita dengan orang.
Korang pun sama kan...

I wasn't  happy with d mark given in d appraisal.  The comments sangat degrading juga. Took me sometimes nak berpozitibiti n all.

Nope. I didnt see dat particular person about it because he had been doing that for years to me n other people as well


In d first year saya jumpa dia n it didnt turn out well.

I think it is enough.
Afterall, one of my closest friends, under dia appraisal giler x bagus, lepas transferred, excelled n even sumbangannya diiktiraf pihak yang lebih powerful.
Agak2la kan....

Dalam doa yang tak pernah putus, saya mohon Allah berikan dia kesihatan yang baik, anak2 yang soleh dan rezeki yang melimpah ruah supaya dia boleh berkerja dengan tenang dan tak perlu menganiaya orang lagi.

It juz dat, somebody else merasa perlu to use a little power yang dia ada untuk menunjukkan rasa penghargaan terhadap persahabatan (?) kami yang lebih kepada suam suam kuku ini.

First, dia melantik saya untuk sesuatu yang telah diberikan kepada orang lain.

"Not that I m complaining, I really dont n mind, in fact I suka je...", saya memang konsisten suka melawan.

"I know", dia jawab..

"But...  They already appointed XXX", saya terangkan.

"that was in 2015. 2016, is YOU", dia jawab tegas.

"is d whole people know?", I really need to know.

" Yes. EVERYONE knows". dia jawab konfiden.

What is it all about, saya tanya pada orang sebelah.
"tak tau", dia jawab.
Saya ulang soalan kepada dua orang yang lebih powerful dari saya.

Yang pertama kata, saya mungkin pilihan dat particular person.  Saya g tanya, dat particular person kata dia x petik pun nama sesiapa.
Yang kedua kata, ye ke?  Tak tau pun...
How come u dunno? I thot dia yg suggest, though very unlikely la kan...

Selepas menyiasat duduk perkara, saya fikir it is dat person with little power special way to show dia care about me n noticed my predicament (?).

Kalau korang fikir, saya pergi peluk cium kawan tu n said thanx and all, memang tak mungkin berlaku. I did what I do best.
Buat bodoh.

Sementara tu, d 2015 treated me slightly different lately. Mungkin dia fikir saya memadam lilinnya supaya mine shines brighter.

Persahabatan diuji bila hal2 macam ni terjadi. Kalau dia betul2 kawan dia akan tahu tak pernah seumur hidup pun saya gunakan tangga orang lain untuk naik ke atas.
Honestly, not dat I care much hal2 macam ni.

Point utama, saya fikir, there is no substitute for honesty n hardwork.
Yang lain2 leave it to Him.

Dearest you.
gratitude is a matter of heart.
I know you know I know what u r tryimg to do;)


No comments: