Friday, March 11, 2016

31/2016

"Awak ni dah kenapa F?" saya tanya. Mokcik  tidak boleh berpura-pura tak peduli when seeing these two boys share a chair, one hid his face behind d songkok while the other whispered something to his ears.

Korang  fikir apa?
Saya fikir Brokeback Mountain  saja.

"Teacher saya tengah nak beri semangat pada kawan yang kecundangla.." jawab F.
"Kecundang apa?" saya tanya tak jadi nak marah.
Rupanya di belakang kerusi itu ada S duduk di lantai.
Oooo mereka bukan berdua rupanya...

Hati gembira terus saya tanya dia nak lagu apa..
F nyanyi lagu ni...


Comelkan budak-budak..

"Teacher pujukla budak pompuan  tu... dia kan anak buah teacher..", rayu F.

"Heh. Awak memang tak sesuai dengan dia kott. Dah fokus ada SPM je", hanya itu jawapan saya.

The truth is d girl who dumped him is d top scorer.
He was a mere ............... (fill in d blank)

Kosser mokcik tau..

No comments: