Friday, March 25, 2016

di tepi pantai yang indah...

What a week la kan..
Full of BBNU dramas, drama air mata n drama ituini.

"Kenapa Labu ( bukan nama sebenar) bad mood?", d old friend tanya pada satu pagi.
" Bukan masa kita sampai tadi korang Tengah bersembang ke?", saya tanya balik..
" ye la... Tapi lepas tu macam bad mood saja", komplen d old fren.

D truth, saya x perasan pun
Saya lebih susah hati bila ada orang spent RM300k untuk bedding guna duit gomen daripada hal2 lain.. Baideway, katanya yang report ialah isterinya sendiri kerana beliau bersKandal, rasakan lho..

Sebagai menjawab soalan, saya tak tau kenapa Labu bad mood. Saya harap sangat kalau ada perkara yang dia tak senangi Labu akan berterus terang dengan saya, jangan mengadu dan tarik muka depan orang hahahhaha..
Atau kalau Labu nak simpan dalam hati macam selalu, saya izinkan, lagi pun kitaorang ni muda belia lagi, panjangggg lagi masa nak berjumpa.
Lagi 50 tahun baru nak cakap pun boleh..
Ikut suka lah ye tak...

"I noticed u haven't spend much time dengan geng tu lagi", tanya lagi seorang.
Saya tengok muka dia dalam2..

"Dah x banyak kelas kat bangunan tu lah", saya jawab ikut fakta.

But still, bila 2 orang lelaki yang x ambil pot hal cenggini selama ni bertanya,  saya cuak jugak.
Saya tengok juga kat cermin, kot2 muka saya dah jadi Mira Filzah
 Tidak pun.

Obvious sangat ke saya shooting drama?
Mokcik terlebih method mungkin.
Drama sentap ni sangat x sesuai dengan karier saya sebagai babysitter...
Oo

Sebagai persediaan untuk mendapatkan perfectly-normal life, saya baca buku ini.

Kalau saya kaya saya pergi Duduk2 tepi laut, sesambil kutip kulit siput, boleh juga saya swimming dalam air laut yang biru.
Bila penat, duduk di gigi air, rasa thrill bila dilanggar ombak..
Lepas tu terjun semula dalam air, biarlah x berenang pun... Apa ada hal...

Tapi saya tak kaya.
Jadi saya baca buku cerita yang settingnya kat tepi laut je la..


Terus hati saya berbunga2..


Oh...saya teringat Labu yang bad mood katanya itu.. Hahha..
Saya fikir panjang sebelum hantar mesej.

Saya fikir emosinya pun swing juga. Dah dua kali dia tukar profile picture.
Mula2 gambar Swan yang comel threading water alone, then a picture of White flower tree with sky as d background.
Thanks to d drama bbnu n hal kena hantam dalam whatsapps group, terus mokcik perasan benda2 cenggini..

Setelah lama berfikir, saya tanyakan soalan yang saya mmg dah tau jawapannya.

"Kak Ros pakai rambut pelesu kan?",

Trust me to ask stupid dum# du#b question.
Labu pun jawab..

So kira oklah.
Bukanlah saya beria sangat, tapi dalam hadis kot 3 hari x bertegur nanti masuk neraka...

Jadi saya sambung balik baca buku ni.dan berangan duduk di tepian pantai..
Where no one can see me
So they cant hurt me anymore
.

#sigh..






4 comments:

ninest123 said...

burberry outlet online, nike free run uk, nike air max, ray ban uk, michael kors outlet, nike blazer, mulberry, nike air max, sac guess, air force, vans pas cher, michael kors, kate spade handbags, converse pas cher, abercrombie and fitch, true religion outlet, ralph lauren uk, timberland, hermes, nike roshe, michael kors outlet, michael kors, hogan, ugg boots, nike air max, new balance pas cher, michael kors, michael kors outlet, coach purses, michael kors outlet, oakley pas cher, coach outlet, lacoste pas cher, true religion jeans, ugg boots, hollister pas cher, true religion jeans, michael kors, tn pas cher, coach outlet, vanessa bruno, hollister, north face, true religion jeans, michael kors outlet, burberry, ray ban pas cher, lululemon, north face, replica handbags

ninest123 said...

s5 cases, jimmy choo shoes, herve leger, ralph lauren, iphone 6s cases, p90x workout, nike huarache, chi flat iron, iphone cases, wedding dresses, lululemon, iphone 6 cases, vans shoes, mac cosmetics, iphone 5s cases, nike trainers, babyliss, celine handbags, birkin bag, baseball bats, hollister, iphone 6s plus cases, abercrombie and fitch, hollister, ferragamo shoes, ipad cases, new balance, beats by dre, giuseppe zanotti, nike air max, asics running shoes, mont blanc, north face outlet, nfl jerseys, mcm handbags, reebok shoes, north face outlet, iphone 6 plus cases, soccer shoes, soccer jerseys, longchamp, valentino shoes, nike roshe, oakley, timberland boots, louboutin, ghd, bottega veneta, hollister, insanity workout, instyler

ninest123 said...

ugg pas cher, thomas sabo, coach outlet, louis vuitton, moncler, moncler outlet, montre pas cher, lancel, moncler, canada goose outlet, pandora charms, karen millen, doudoune canada goose, ugg,uggs,uggs canada, louis vuitton, wedding dresses, marc jacobs, canada goose, louis vuitton, hollister, pandora jewelry, moncler, juicy couture outlet, barbour, swarovski, pandora charms, converse outlet, louis vuitton, moncler, swarovski crystal, moncler, ray ban, sac louis vuitton pas cher, toms shoes, moncler, canada goose, ugg boots uk, gucci, replica watches, barbour jackets, supra shoes, juicy couture outlet, canada goose, pandora jewelry, canada goose, canada goose outlet, ugg,ugg australia,ugg italia, bottes ugg, links of london, moncler, canada goose uk

ninest123 said...

air jordan pas cher, ralph lauren pas cher, burberry, sac longchamp, longchamp, tiffany and co, ray ban sunglasses, prada handbags, louis vuitton, air max, longchamp outlet, prada outlet, nike roshe run, uggs on sale, louis vuitton, ray ban sunglasses, nike free, nike air max, oakley sunglasses, oakley sunglasses, louboutin pas cher, oakley sunglasses, louis vuitton outlet, polo ralph lauren outlet, cheap oakley sunglasses, ugg boots, jordan shoes, louboutin, tiffany jewelry, nike outlet, oakley sunglasses, longchamp outlet, kate spade outlet, replica watches, louis vuitton, christian louboutin outlet, louboutin outlet, longchamp pas cher, gucci outlet, nike air max, tory burch outlet, louboutin shoes, polo ralph lauren outlet, replica watches, michael kors, chanel handbags, ray ban sunglasses, louis vuitton outlet, nike free, ugg boots