Wednesday, March 23, 2016

Drama bbnu a.k.a Budak2BaruNakUp part 6

Tu yang saya tergigil bila tengok pic profil tu.  Instinctly I know he edited for her.
So?

It was more than sharing d space la kan..
Saya speku, kalau pasal space yang semua orang nampak tu pun dia cuba coverline, apa lagi agaknya lelaki ini coverline?

Apa lagi yang mereka kongsikan?
Kalau dengan kawan sendiri pun nak berahsia,  ermmm apakah...

Let me be honest.
Many many years ago, kawan saya selalu cerita pasal "japanese friend itu".
Bertahun...

Lama.. Bila saya banyak tanya, baru lah dia cakap status wanita itu.

" Oooo why didn't u tell me earlier?", saya rasa gitu kot saya tanya.  Ke lain.. Ntah.. Ambik skrip ni la ye..

Tapi jawapan di bawah ni memang saya ingat sampai ke hujung hayat..

"I takut u pandang lain kalau tau I BERKAWAN DENGAN ISTERI ORANG".

Kawan saya yang life ala2 dalam movie bila cakap macam tu.
Memang saya respek dengar pengakuannya, at least he had a shame...

Dia Xder perlu nak coverline n portray goody image pun.
Tapi seurban kawan saya tu, masih lagi ada rasa bersalah dan malu. Dia cuma x beritahu, sebab saya pun x pernah bertanya.

Top of all, x perlu pun nak tipu kawan2.
Dah kebetulan orang tanya, dia jawab, Xder konar2 pun
Tu yang saya respek. Jujur.

On 2nd thot, saya x tau mana yang lebih saya benci dengan drama bbnu ini.
Coverline, d fact dat Lady itu is isteri orang atau caci maki dia dan kawan2nya (mestilah ada jemaahkan) yang akan saya terima selepas ini.

Selalu pun begitu juga mereka lakukan selama ini
Mungkin ini skrip terkini ..

Ook... Pompan merempan x sedar diri.
Alaaa... Jeles la tu, kita x pilih dia.
pompuan.. Berangan lebih..
Pompuan mulut puaka, huduh..
And d list goes one.

Nanti mereka akan pulaukan saya lagi.
Macam selalu mereka buat selama hari ini. (dah 2 kali saya ulang.. Saya xkan pernah lupa)
Akan tambah jemaah dari masa ke masa

Saya akan menangis sorang2 lagi.
Kena pulau is d worst kind of emotional abuse.

Dulu saya kena pulau sebab saya tegur one of them.
Dia berdua2 dgn a girl waktu Maghrib, depan other Kids, korang rasa. Dat girl minta kebenaran nak balik ke bilik, pening,
Saya nak temankan dia berkeras x mau, dis kata, kawan saya, lelaki itu nak temankan..
Korang rasa.
Bila outstation dia sewa rumah, duduk lelaki perempuan. Saya terkejut gila.
Dia selamba masuk bilik perempuan ( d Girls), saya duduk bilik lain. Mereka duduk bersembang atas katil. Saya nampak dengan mata sendiri.
Korang rasa?
Besoknya saya tegur. Saya x sebut pasal katil pun. Saya malu.
Saya cuma kata x baik dia duduk bertepuk tampar dgn d Girls di depan khalayak pada masa itu. Dia sentap. Masa balik, mereka tinggalkan saya, padahal duit makan pada mereka. Perghhh...
D next year, nak buat lagi sewa rumah duduk lelaki pompuan. Kali ini mereka suruh saya yang jaga d Kids. Saya cakap saya x mau. Saya beritahu all Girls jangan duduk di situ, duduk saja di rumah penganjur sediakan. D Girls x mau, saya beritahu mak saya. Saya menangis lagi. Saya dah x larat. Mak saya suruh pergi, Xder duit dia akan beri, jaga budak2 tu, mak saya pesan banyak kali. Amanah kena jaga.  Mak saya kata.
Saya menangis hari2, amanah tetap amanah. Saya tinggal di tempat penganjur sediakan
Mereka pulaukan saya. Mereka tarik muka

"Teacher... Diorang kata Teacher gaduh dengan xxxxx ye?", one of them asked.
" mana ada... Kitaorang hari2 I love u", saya jawab dan sama2 ketawa...  Balik rumah saya menangis.
Mana boleh bergaduh depan d Kids?

D next year, mereka langsung x beri saya surat panggilan n whatnots. Bila tanya pun jawab dengan muka kurang sopan.
Saya bertahan sebab fikir itu memang kerja saya

D year after, mereka dumped me.
Korang rasa?

Gigih saya tulis panjang2. First time, saya menulis semuanya, supaya bila saya tua dan mungkin tiada di dunia, any Girls who happened to think dat saya ni kaki gaduh knows, I did on their benefits.

Saya fikir, sangat tidak adil penghinaan yang mereka lemparkan, when in fact it started dari teguran saya tentang kemesraan yang pada pandangan saya sebagai guardian adalah kurang wajar

Kalau kali inikan mereka memulaukan saya. Harus saya terima dengan berlapang dada.
.
Afterall... Tiba2 petang ini gambar yang sama dikongsikan di secRet group, saya fikir spekuan saya x silap kot.
Kalau Xder apa2, kenapa gelabah sangat?

Saya boleh pilih diam, n besok senyum manis sambil ngumpat kat belakang.
Atau diam dan lupakan .

Atau apa2 saja.
Tapi saya pilih untuk bersuara.


Buat kali terakhir.
Tak mungkin ada lain kali

Sekian.

4 comments:

ninest123 said...

burberry outlet online, nike free run uk, nike air max, ray ban uk, michael kors outlet, nike blazer, mulberry, nike air max, sac guess, air force, vans pas cher, michael kors, kate spade handbags, converse pas cher, abercrombie and fitch, true religion outlet, ralph lauren uk, timberland, hermes, nike roshe, michael kors outlet, michael kors, hogan, ugg boots, nike air max, new balance pas cher, michael kors, michael kors outlet, coach purses, michael kors outlet, oakley pas cher, coach outlet, lacoste pas cher, true religion jeans, ugg boots, hollister pas cher, true religion jeans, michael kors, tn pas cher, coach outlet, vanessa bruno, hollister, north face, true religion jeans, michael kors outlet, burberry, ray ban pas cher, lululemon, north face, replica handbags

ninest123 said...

s5 cases, jimmy choo shoes, herve leger, ralph lauren, iphone 6s cases, p90x workout, nike huarache, chi flat iron, iphone cases, wedding dresses, lululemon, iphone 6 cases, vans shoes, mac cosmetics, iphone 5s cases, nike trainers, babyliss, celine handbags, birkin bag, baseball bats, hollister, iphone 6s plus cases, abercrombie and fitch, hollister, ferragamo shoes, ipad cases, new balance, beats by dre, giuseppe zanotti, nike air max, asics running shoes, mont blanc, north face outlet, nfl jerseys, mcm handbags, reebok shoes, north face outlet, iphone 6 plus cases, soccer shoes, soccer jerseys, longchamp, valentino shoes, nike roshe, oakley, timberland boots, louboutin, ghd, bottega veneta, hollister, insanity workout, instyler

ninest123 said...

ugg pas cher, thomas sabo, coach outlet, louis vuitton, moncler, moncler outlet, montre pas cher, lancel, moncler, canada goose outlet, pandora charms, karen millen, doudoune canada goose, ugg,uggs,uggs canada, louis vuitton, wedding dresses, marc jacobs, canada goose, louis vuitton, hollister, pandora jewelry, moncler, juicy couture outlet, barbour, swarovski, pandora charms, converse outlet, louis vuitton, moncler, swarovski crystal, moncler, ray ban, sac louis vuitton pas cher, toms shoes, moncler, canada goose, ugg boots uk, gucci, replica watches, barbour jackets, supra shoes, juicy couture outlet, canada goose, pandora jewelry, canada goose, canada goose outlet, ugg,ugg australia,ugg italia, bottes ugg, links of london, moncler, canada goose uk

ninest123 said...

air jordan pas cher, ralph lauren pas cher, burberry, sac longchamp, longchamp, tiffany and co, ray ban sunglasses, prada handbags, louis vuitton, air max, longchamp outlet, prada outlet, nike roshe run, uggs on sale, louis vuitton, ray ban sunglasses, nike free, nike air max, oakley sunglasses, oakley sunglasses, louboutin pas cher, oakley sunglasses, louis vuitton outlet, polo ralph lauren outlet, cheap oakley sunglasses, ugg boots, jordan shoes, louboutin, tiffany jewelry, nike outlet, oakley sunglasses, longchamp outlet, kate spade outlet, replica watches, louis vuitton, christian louboutin outlet, louboutin outlet, longchamp pas cher, gucci outlet, nike air max, tory burch outlet, louboutin shoes, polo ralph lauren outlet, replica watches, michael kors, chanel handbags, ray ban sunglasses, louis vuitton outlet, nike free, ugg boots