Friday, March 04, 2016

elehhhh.. petik pulak...

Saya tengah fikir apakah tajuk sesuai untuk entri ini.

Biasala, dalam ramai2 orang di sekeliling mesti ada yang fefeling Usop Aslam, semua perkara pun nk didramakan.

Satu hari saya bad mood, n suruh the other friend tulis kat noticeboard on my behalf. Tulisan dia seploh kali lebih cantik kot..

"S kan ada kat situ. Nanti dia nampak. Karang dia bawak cerita pasal apa I do ur task.." gitu kot lebih kurang.

S is pathetically romantic.
Lama dulu, bila balik holiday, saya bagi SEMUA orang tie one each. Pompuan pun saya bagi tie, for their spouse kekdahnya.
One of them rasa perlu nak membalas kot. In one of their trips dia asyik mintak pendapat kawan2 wat to buy for me.

S yang ada dalam trip tu, terus tanya my gud fren, if there is something going on between me n him.
My gud fren, found it hillarious.

"peliknya kawan2 u", Jie cakap bila saya mengadu. Saya pun pelik juga. Especially when  sebatang rumput pun mereka x bagi saya sebagai ole2 lepas balik dari trip tu. Heh?

Jadi bila the other friend cakap cenggitu, saya ambik pen n mengupdate tengah panas tu. Senang.

For d past few days, S n the other fren went out together. Saya x tanya banyak pasal hal kerja sebab nanti diorang umpat saya di belakang, like they used to do..
 Hahhaha..

It juz dat, today d other fren kirim mesej kata, " ada cerita. Hehe".

Kebetulan sehari dua ni, Abg Bro, The old Fren, The Other Fren n I mmg tengah berkomplot " kita tentang habis2an" giteww..
Jadi mesej itu macam ada bunga2 update.

Beria saya called.
Lupa hari ni org sembahyang Jumaat.

Besides, kalau dengan kawan2nya it is a Sin kalau bercakap dengan norizan adnan.
Point taken😥

Bila dah kembali ke rumah barulah update tiba.
Seperti dijangka, ini pasal komplot kami itulah
 Ya, ada update. Tapi faktanya open secRet, cuma lebih Spicy gitu. Info daripada S.

" Awak jangan sebut pulak saya yang beritahu. Jangan petik. Awak tu bukan boleh caya sangat," berkali the other fren ingatkan.
Eh... Kosser sangat tau...
Sentap makcik tau..

"Saya pun cakap juga pada S,  yang awak beritahu saya pasal hadiah tu." boleh the other fren petik pula nama saya kat S.

"Wehhh cerita handbag tu dah lama sangat kot", dah x relevan sebenarnya pada hemat saya.

Ceritanya
I.saw a Lady pakai henbeg mahal berbelas thn dulu..saya x ingat harga, tapi mcm.biasa bila henbeg mahal, saya pergi n belek. It was ori.
thn lepas baru saya tau dia ada banyak.skandal yang sponsor
 Saya x percaya. She was married kot.
ThIs year anaknya sendiri beritahu her infidelity.
Saya memang jenis yang mudah percaya dgn d Kids.
Basically,  csi bab allegation tu je.
Amar makruf nahi mungkar kekdahnya..

Motif sangat nama saya dipetik.
Padahal handbag tu pun Nth ada ntah idokk lagi.
Dah x boleh jadi bahan bukti pun


Petik pulak tu depan S.
Makin dipanjangkan dramanya nanti✌


Men! 😯😯😯









No comments: