Monday, March 14, 2016

Ikea preview Sale@9th March

Lifestyles saya memang langsung tak menggambarkan kegilaan saya terhadap warehouse sales, sample sales, preview sales n segala datuk nenek sales itu.

Baju saya memang tak berganti sejak azali, tudung memang off dated, those who r Lucky enough to be invited to 12A, tahu bahawa I dont even have a washing machine!

Saja saya tulis awal2 supaya sesiapa yang terbaca entri ni jangan tertipu dengan hal2 yang dilihat di depan mata. Pergi doesnt mean saya bermewah when d truth is,  I m a very simple person n lead a simple life giteww.


I love sales. Korang pun sama kan?
Beli atau tidak, is another story.

Ikea pun buat preview sale hari Rabu dah kenapa?
Huishh... Jenuh makcik nak set time supaya tak obvious sangat balik awal ( read: 2.30ptg tu dah kira epic awal la..)
Saya dah kasi tau kwn2 kot nak kirim barang. Got free
 Foc


" Fid, nanti Rabu ni ada preview sale tau, akak ingat nak pergi..", sejak azali kot bab cenggini mesti saya beritahu Fid.
 Manalah tau, kot2 dia nak kirim apa2.

"Boleh... Saya nak pergi... Yan (suaminya) pun ada barang dia suruh beli", terkesima saya dengar jawapan Fid.

"Fid, akak x ajak awak pergi pun, akak beritahu je,",  saya jawab berkerut kening..

"Saya nak pergi..." jawapan Fid betul2 membuatkan saya ketawa.
Kalau orang lain mesti saya dah tinggalkan je, tapi ini Fid, bab shopping Fid memang kawan sejati✌✌

Jadi kitaorang merancang how to complete our task n have an accomplish😷  mission kekdahnya

There is a scheduled meeting. Wajib for some quarter but optional for others.  Tu yg saya dengar n catat dalam Minit Mesyuarat. Makcik is d Sekretari okehhh..
Tapi ramai orang kata it is wajib.
Of coursela makcik followed d Sekretari kan.


So, at 1450 hour barulah boleh gerak. Sampai 1.5 hours later. For preview sale, keadaan sangatlah senyap sunyi.
I like✅

Tapi things we wanted to buy (which is on discounted) is already out-of-stock.
Sedihkan... Dah jauh..

We bought another things.
Tak mau tulisla
It cost me RM298 n Fid Rm17+.

Fid treated me dinner
Spring chicken and spring roll.  She had Meatballs

Then we continued our rendezvous.
Sebab nak elakkan rush hour, we travelled back at 8.30p.m.

It was 10.30p.m when we bid good bye.

Crazyy...

Saya dah agak akan balik lambat. Ikea besarrrrrr kot, banyak benda nak dibelek.

That ia why bila Fid beria nak ikut, saya x kisah. Saya kenal suami dan keluarganya. Kalau dengan orang lain, mesti terjojol mata masing2...
Even Jie yang tak pernah mengata orang pun kata saya krezziii.

D next day, g kerja macam biasa, berlari turun naik tangga macam biasa.
Buat2 buat biasa padahal kaki rasa nak tercabut kot..

I love Preview Sales.


4 comments:

ninest123 said...

burberry outlet online, nike free run uk, nike air max, ray ban uk, michael kors outlet, nike blazer, mulberry, nike air max, sac guess, air force, vans pas cher, michael kors, kate spade handbags, converse pas cher, abercrombie and fitch, true religion outlet, ralph lauren uk, timberland, hermes, nike roshe, michael kors outlet, michael kors, hogan, ugg boots, nike air max, new balance pas cher, michael kors, michael kors outlet, coach purses, michael kors outlet, oakley pas cher, coach outlet, lacoste pas cher, true religion jeans, ugg boots, hollister pas cher, true religion jeans, michael kors, tn pas cher, coach outlet, vanessa bruno, hollister, north face, true religion jeans, michael kors outlet, burberry, ray ban pas cher, lululemon, north face, replica handbags

ninest123 said...

s5 cases, jimmy choo shoes, herve leger, ralph lauren, iphone 6s cases, p90x workout, nike huarache, chi flat iron, iphone cases, wedding dresses, lululemon, iphone 6 cases, vans shoes, mac cosmetics, iphone 5s cases, nike trainers, babyliss, celine handbags, birkin bag, baseball bats, hollister, iphone 6s plus cases, abercrombie and fitch, hollister, ferragamo shoes, ipad cases, new balance, beats by dre, giuseppe zanotti, nike air max, asics running shoes, mont blanc, north face outlet, nfl jerseys, mcm handbags, reebok shoes, north face outlet, iphone 6 plus cases, soccer shoes, soccer jerseys, longchamp, valentino shoes, nike roshe, oakley, timberland boots, louboutin, ghd, bottega veneta, hollister, insanity workout, instyler

ninest123 said...

ugg pas cher, thomas sabo, coach outlet, louis vuitton, moncler, moncler outlet, montre pas cher, lancel, moncler, canada goose outlet, pandora charms, karen millen, doudoune canada goose, ugg,uggs,uggs canada, louis vuitton, wedding dresses, marc jacobs, canada goose, louis vuitton, hollister, pandora jewelry, moncler, juicy couture outlet, barbour, swarovski, pandora charms, converse outlet, louis vuitton, moncler, swarovski crystal, moncler, ray ban, sac louis vuitton pas cher, toms shoes, moncler, canada goose, ugg boots uk, gucci, replica watches, barbour jackets, supra shoes, juicy couture outlet, canada goose, pandora jewelry, canada goose, canada goose outlet, ugg,ugg australia,ugg italia, bottes ugg, links of london, moncler, canada goose uk

ninest123 said...

air jordan pas cher, ralph lauren pas cher, burberry, sac longchamp, longchamp, tiffany and co, ray ban sunglasses, prada handbags, louis vuitton, air max, longchamp outlet, prada outlet, nike roshe run, uggs on sale, louis vuitton, ray ban sunglasses, nike free, nike air max, oakley sunglasses, oakley sunglasses, louboutin pas cher, oakley sunglasses, louis vuitton outlet, polo ralph lauren outlet, cheap oakley sunglasses, ugg boots, jordan shoes, louboutin, tiffany jewelry, nike outlet, oakley sunglasses, longchamp outlet, kate spade outlet, replica watches, louis vuitton, christian louboutin outlet, louboutin outlet, longchamp pas cher, gucci outlet, nike air max, tory burch outlet, louboutin shoes, polo ralph lauren outlet, replica watches, michael kors, chanel handbags, ray ban sunglasses, louis vuitton outlet, nike free, ugg boots