Thursday, March 24, 2016

Kalau saya kaya...

Yesterday, my superior came. She wanted to see me in action. "Something more n d New you ok!"

Macam biasa, saya cakap ok ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œsajalah.
Saya dah prepared lesson lain, tapi dia nak lesson yang dia ajar saya dulu.
Saya ok kan je.

"Yang, Madam J will come today, korang jangan macam2 tau..", saya pesan sewaktu saya lalu depan kelas diorang

I had a non-stop class. Yang tu was my last. By d time saya turun dari Tingkat 3 Blok A dan naik pulak ke Tingkat 3 Blok B, saya rasa nak terjelepok je. It was already 12.30 noon.

D funniest thing was, d Kids were as good as gold. So far, ni lakonan terbaik mereka. Hahaha...

"excellent!", dia puji. ๐Ÿ‘๐Ÿ‘
Ye lah sangat kan... (saya cakap dalam hati)

"Norizan did very well, with minimal preparation, d students enjoyed her lesson bla bla bla", saya dah cuak dah bila dia puji kat depan my colleagues.

She keep on singing my praise for quite Sometimes.
Gosh.. ThIs is not good,  saya cakap dalam hati..

Finally, my superior got d clue.
Bukan.
Bukan sebab suara hati saya dapat dia dengar..
Bukan.

Superior: R, janganlah jealous, I puji Norizan. Nanti, if I masuk kelas u, I akan puji juga..
r: mana ada.. Heh..
superior: I saw u made a face Just now.

Saya tunduk dan x mau pandang.

R ialah rakan dalam entri sebelum ini yang saya tegur kerana hubungan yang kurang wajar dengan d girl. Dia dan rakannya pulaukan saya selepas itu.

Dia juga adalah orang yang membocorkan soalan dalam tahun 2014. Saya ialah Ketua Darjah Daerah, korang rasa?
Tidak semena2 selepas itu dia teamed-up dengan jemaahnya re-mark kertas jawapan d Kids yang saya dah tanda. Gigih betul.
Mana ada orang re-mark school-based exam web?
Padahal dalam PMR dan spm pun, re-marking hanya dibuat selepas satu prosedur yang ketat dan melibatkan upper echelon.
Untuk rekod, I n an examiner for dat paper. Exam apa, tu saya x boleh cakap. He is not. Jemaah yang berteam-up tu pun not an examiner pun dat paper. Tapi macam biasa, tukang beli cerita x buat background check.
Gone my appraisal dat year.
For those who r reading my entry, selepas saya tiada di dunia ini lagi, examiners yang kertasnya kena re-mark, automatically will be dropped from pasukan pemeriksaan SPM atau pmr. It is d worst insult to any Teacher.
It is about d reputation.


Dalam kedua2 insiden dia dan kawan2nya memulaukan saya. Mereka dumped me from d team.
Untuk insiden membocorkan soalan itu, saya dimalukan di dalam mesyuarat. Rakan2nya menasihatkan saya di dalam mesyuarat supaya bermuhasabah dan selalu memaafkan jangan aniaya Kawan2.

Siapa yang menganiaya siapa sebenarnya? Dulu2 saya akan clarify everything, tapi bila dah selalu sangat dibuli, saya fikir adalah lebih afdal saya diam dan menangis sorang2.

It reflects on my lousy appraisal marks.
That is why I never care about appraisal.
It is People like R who will get good grades.
Bagi sajalah...

"Come and hv lunch with me", d superior said.
"I really not...."
" I hv something to talk to you", dia tambah.

The truth, I juz want to go somewhere where no one can't hurt me anymore.
 I want to be alone n screamed my heart out.

Kadang2 dunia ini memang kejam kan?

4 comments:

ninest123 said...

burberry outlet online, nike free run uk, nike air max, ray ban uk, michael kors outlet, nike blazer, mulberry, nike air max, sac guess, air force, vans pas cher, michael kors, kate spade handbags, converse pas cher, abercrombie and fitch, true religion outlet, ralph lauren uk, timberland, hermes, nike roshe, michael kors outlet, michael kors, hogan, ugg boots, nike air max, new balance pas cher, michael kors, michael kors outlet, coach purses, michael kors outlet, oakley pas cher, coach outlet, lacoste pas cher, true religion jeans, ugg boots, hollister pas cher, true religion jeans, michael kors, tn pas cher, coach outlet, vanessa bruno, hollister, north face, true religion jeans, michael kors outlet, burberry, ray ban pas cher, lululemon, north face, replica handbags

ninest123 said...

s5 cases, jimmy choo shoes, herve leger, ralph lauren, iphone 6s cases, p90x workout, nike huarache, chi flat iron, iphone cases, wedding dresses, lululemon, iphone 6 cases, vans shoes, mac cosmetics, iphone 5s cases, nike trainers, babyliss, celine handbags, birkin bag, baseball bats, hollister, iphone 6s plus cases, abercrombie and fitch, hollister, ferragamo shoes, ipad cases, new balance, beats by dre, giuseppe zanotti, nike air max, asics running shoes, mont blanc, north face outlet, nfl jerseys, mcm handbags, reebok shoes, north face outlet, iphone 6 plus cases, soccer shoes, soccer jerseys, longchamp, valentino shoes, nike roshe, oakley, timberland boots, louboutin, ghd, bottega veneta, hollister, insanity workout, instyler

ninest123 said...

ugg pas cher, thomas sabo, coach outlet, louis vuitton, moncler, moncler outlet, montre pas cher, lancel, moncler, canada goose outlet, pandora charms, karen millen, doudoune canada goose, ugg,uggs,uggs canada, louis vuitton, wedding dresses, marc jacobs, canada goose, louis vuitton, hollister, pandora jewelry, moncler, juicy couture outlet, barbour, swarovski, pandora charms, converse outlet, louis vuitton, moncler, swarovski crystal, moncler, ray ban, sac louis vuitton pas cher, toms shoes, moncler, canada goose, ugg boots uk, gucci, replica watches, barbour jackets, supra shoes, juicy couture outlet, canada goose, pandora jewelry, canada goose, canada goose outlet, ugg,ugg australia,ugg italia, bottes ugg, links of london, moncler, canada goose uk

ninest123 said...

air jordan pas cher, ralph lauren pas cher, burberry, sac longchamp, longchamp, tiffany and co, ray ban sunglasses, prada handbags, louis vuitton, air max, longchamp outlet, prada outlet, nike roshe run, uggs on sale, louis vuitton, ray ban sunglasses, nike free, nike air max, oakley sunglasses, oakley sunglasses, louboutin pas cher, oakley sunglasses, louis vuitton outlet, polo ralph lauren outlet, cheap oakley sunglasses, ugg boots, jordan shoes, louboutin, tiffany jewelry, nike outlet, oakley sunglasses, longchamp outlet, kate spade outlet, replica watches, louis vuitton, christian louboutin outlet, louboutin outlet, longchamp pas cher, gucci outlet, nike air max, tory burch outlet, louboutin shoes, polo ralph lauren outlet, replica watches, michael kors, chanel handbags, ray ban sunglasses, louis vuitton outlet, nike free, ugg boots