Sunday, March 20, 2016

Mak.

Hari tu kan... Kawan saya tu cerita pasal Kakak iparnya lagi...
Macam biasa, semua cerita saya akan kongsi dengan mak ( kecuali yang ada tanglibe rahsia kita berdua hahha)

Saya: Mak kawan org cakap Kak ipar dia nk jual rumah.
Mak; Ngape pulak?
Saya; Hutang keliling pinggang, kereta nak kena tarik.
mak: Kerja apa ditanya?
saya; cikgu kot mak..
Mak; Udah.. Jangan campur hal orang.
saya; tapi mak... Dia tulis kat fesbuk dia jual rumah sebab nak antar mak ngan ayah dia g haji.
mak: Heh.. Xder mustahaknya.. Haji tu bagi yang mampu. Ate...  Dah jual umah  ,  nak duduk mana dia nanti?
Saya: dia direct je cakap dia nak.umah mak.n ayah dia tu... Patut anak lelaki la dapat kan mak..?
Mak: (terdiam)... 😥😥

Hari ni I went out with my mom. She wanted to update her accounts. Nampak x plural form tu?

mak; banyak pulak duit mak ni..
Me: ha'a.. Mak jangan marah tau... Orang rasa mak kena keluarkan dan bagi kat deme ( ni merujuk pada my 3 brother). masa ni memang semua pun kata x kisah wang ringgit, tapi nanti bila Allah nak uji, takut nanti "harta mak aye, sikit sebanyak aye nak juga". *
mak: Mak tau...

Over betul saya rasa bila mentazkirah mak sendiri.
Dah mak saya sedih.

Tetiba dia kata nak beli tudung Kat Sakan.
Mana ada Sakan jual tudung?, sebab saya pun rasa guilty, saya layan kan je..
Last2 mak saya beli dress. Saya pun beli satu. Diskaun 50%, RM50 each.
Siapa yang bayar? Mestilah anaknya yang mulut x bertapis itu..

Then we went to boutique@SlimPerdana.
Mak saya beli Shawl. Shawl okehhh..
Tudung yang dia biasa pakai tu Xder yg plain, so she took a Shawl.
Sesuatu.. Mesti kakak2 saya pelik nanti..
Mak saya terus bayar, Rm25 je

Then she insisted on going to Eko. Dia pilih baldi n playar. I bought Pink plastik vase.
Saya bayar.

Mak nak makan kat gerai yang selalu tu.
It was 12.45 noun
Panas mak. Saya cakap.
Mak kata.. Ate memane Le..
We stopped at Tom Yam House. Tak banyak choice, tapi ambience ok sangatt..

Mak ambil sayur kubis lemak n ayam goreng. Saya ambil ulam n ayam masak lemak. Mak cakap sedap sangat2. Dia nak tapau, tapi dah Xdelauk.dah...
Saya bayar. "Dua belas hengget je mak"
"Patut sangat la tu.. Udah la sedap".

"Tapi kita x belikan dema apapun", mak saya kata.
Jadi saya pergi kepsi. It costs me RM47.++. Ye saya yang bayar...

In fact duit minyak pun saya yang bayar. Kalau beli barang dapur pun, selalunya memang saya yang bayar.  Kalau mak saya nak beli apa2 pun saya yang bayarkan.

Mak saya selalu cakap dia yang nak bayar. Sebab dia tau duit saya cukup2 saja nak bayar bil air, api, taxes,  itu ini semua tu... Kalau saya nak pergi  outstation mak akan cakap, " jangan keluar duit, bahaya kalau orang nampak. Guna duit mak dulu", Hahhaha
Yang betulnya habis bulan, duit gaji memang habis sejumlah besar membiayai outstation itu.

Beria saya tulis semua perbelanjaan.
Saya fikir, cerita Kakak Ipar kawan saya tu sangat mempengaruhi emosi. Takut betul kalau ada family members yang macam tu..

Tapi yang lagi takut mestilah mak saya.
Tiba2 kena tazkirah dengan anaknya yang mudah terpengaruh tu.
Padahal duit mak saya x cukup pun nak beli jam tangan macam Sultan Brunei tu..
Saja anak dia gelabah x memasal..

Heh...




4 comments:

ninest123 said...

burberry outlet online, nike free run uk, nike air max, ray ban uk, michael kors outlet, nike blazer, mulberry, nike air max, sac guess, air force, vans pas cher, michael kors, kate spade handbags, converse pas cher, abercrombie and fitch, true religion outlet, ralph lauren uk, timberland, hermes, nike roshe, michael kors outlet, michael kors, hogan, ugg boots, nike air max, new balance pas cher, michael kors, michael kors outlet, coach purses, michael kors outlet, oakley pas cher, coach outlet, lacoste pas cher, true religion jeans, ugg boots, hollister pas cher, true religion jeans, michael kors, tn pas cher, coach outlet, vanessa bruno, hollister, north face, true religion jeans, michael kors outlet, burberry, ray ban pas cher, lululemon, north face, replica handbags

ninest123 said...

s5 cases, jimmy choo shoes, herve leger, ralph lauren, iphone 6s cases, p90x workout, nike huarache, chi flat iron, iphone cases, wedding dresses, lululemon, iphone 6 cases, vans shoes, mac cosmetics, iphone 5s cases, nike trainers, babyliss, celine handbags, birkin bag, baseball bats, hollister, iphone 6s plus cases, abercrombie and fitch, hollister, ferragamo shoes, ipad cases, new balance, beats by dre, giuseppe zanotti, nike air max, asics running shoes, mont blanc, north face outlet, nfl jerseys, mcm handbags, reebok shoes, north face outlet, iphone 6 plus cases, soccer shoes, soccer jerseys, longchamp, valentino shoes, nike roshe, oakley, timberland boots, louboutin, ghd, bottega veneta, hollister, insanity workout, instyler

ninest123 said...

ugg pas cher, thomas sabo, coach outlet, louis vuitton, moncler, moncler outlet, montre pas cher, lancel, moncler, canada goose outlet, pandora charms, karen millen, doudoune canada goose, ugg,uggs,uggs canada, louis vuitton, wedding dresses, marc jacobs, canada goose, louis vuitton, hollister, pandora jewelry, moncler, juicy couture outlet, barbour, swarovski, pandora charms, converse outlet, louis vuitton, moncler, swarovski crystal, moncler, ray ban, sac louis vuitton pas cher, toms shoes, moncler, canada goose, ugg boots uk, gucci, replica watches, barbour jackets, supra shoes, juicy couture outlet, canada goose, pandora jewelry, canada goose, canada goose outlet, ugg,ugg australia,ugg italia, bottes ugg, links of london, moncler, canada goose uk

ninest123 said...

air jordan pas cher, ralph lauren pas cher, burberry, sac longchamp, longchamp, tiffany and co, ray ban sunglasses, prada handbags, louis vuitton, air max, longchamp outlet, prada outlet, nike roshe run, uggs on sale, louis vuitton, ray ban sunglasses, nike free, nike air max, oakley sunglasses, oakley sunglasses, louboutin pas cher, oakley sunglasses, louis vuitton outlet, polo ralph lauren outlet, cheap oakley sunglasses, ugg boots, jordan shoes, louboutin, tiffany jewelry, nike outlet, oakley sunglasses, longchamp outlet, kate spade outlet, replica watches, louis vuitton, christian louboutin outlet, louboutin outlet, longchamp pas cher, gucci outlet, nike air max, tory burch outlet, louboutin shoes, polo ralph lauren outlet, replica watches, michael kors, chanel handbags, ray ban sunglasses, louis vuitton outlet, nike free, ugg boots