Sunday, March 06, 2016

makcik senyum sinis jah..

" Kenapa kalah.. Saya sedih tau," kata seseorang atau lebih tepat, tukang pegang hadiah.

Saya pun sedih juga. Walaupun, mereka tarik muka n tak mau jawab bila saya tanya, x mau update, calling letter x sampai ketangan, senyum menyindir bila terserempak but still I want d Kids to win.

"Just let them be", Jie cakap bila saya mengadu how they treated me back then.

The next year, d humiliation continues.
I wrote lenghty about it in many 2015 entries. I never tell Jie.

He was d ones who raised d subject.
I wrote about it too. a memorable entry.
Hahaha.. Dari muda sampai ke tua, I guess ni la first time dia follow up aduan saya. Selalunya harammmmm Jie ambil pot.

End of last year, bila beria sgt orang keliling create drama playing Victim, d Vladimir Puttin in me (as in d MH17 downing case), felt it is about time to slap some reality. Else,  bila kalah je duk kata mereka dianiaya.
 Masalahnya d so-called 'penganiaya' itu adalah kawan2 saya juga.

I hold no grudge over anyone.
There is a fine line between personal n Profesional.
A friend can text me at 5 in d morning asking me to ferry d Kids. By 8, I would b ready with parents consent letters, worksheets for those who left n all.
Else, I need 2 weeks notice to prepare d worksheets n consent letters as well.
Giteww.

So, no. I did not speak out for revenge or those akasiacerekarama reason.
Gilerrr x classy ok.
I juz want d Kids to win.to b d Champ, again.

It surprised me when some quarter memuji tak bertempat. They never know d background.

Not their fault anyway. Tapi yang dipuji itu tau, hakikatnya pencapaian mereka merosot, yet mereka pilih untuk berdiam diri. Kekonon, x suka org puji la kan... Padahal bila nominated for any anugerah, xlah ada tendency nak turned down pun
Prftt..

I might understand kalau selama ini mereka x rajin update di Laman Kengkawan about anything. Hahaha...

2 tahun, saya dengar mereka kata dianiaya. Bila taim orang, pandai pulak suruh muhasabah...
Kali ini saya fikir, it is about time for some reality slap.


Kali ni they failed for d 3rd years in row. Mungkin yang terbaiknya begitu. Despite hati saya ralat sikit...
ThIs batch r extremely talented!

"Kenapa?", gigih saya talipon sewaktu break. Tak sempat pun saya nak bersembang pasal automative dengan Izzudin eh?

Dia jawab.
Bunyi kecewa. Saya pun.
Dia bekerja kuat. Saya tau.
Cuma perangai playing Victim itu saya tak boleh nak hadam.

Perangai bongkak dan bermuka2 itu tak tercapai akal saya.
Perangai rasa diri sendiri saja yang maksum itu sangat annoying ok.
Perangai mendiva ( hehe)
Perangai assabiah  n menyakiti hati orang dengan perbuatan tu saya fikir huduh sungguh..
Perangai layan orang macam sampah dan bila time perlukan pertolongan orang, langsung x bersalah fefeling superhero yang konfem semua orang berkerumun nak ambik otograf kekdahnya, yang tu saya layankan je...

In d end, I think I did it for d Kids.
Bila sampai masanya, nama, pangkat, Anugerah dotdot terbaik, Anugerah dotdot teragung Abad ini x boleh pun dibawa menyendal kubur nanti.

Why cant People accept d fact that Anugerah dan Kejayaan tu juga Ujian dari Allah.
Beringatlah
Motif sangat nak buat perangai.

1. Perangai bongkak dan bermuka2
2. Perangai rasa diri sendiri saja yang maksum itu
3. Perangai mendiva (
4. Perangai assabiah  n menyakiti hati orang denganmemulau dan menafikan hak orang tu
5. Perangai layan orang macam sampah dan bila time perlukan pertolongan orang, langsung x bersalah fefeling superhero yang konfem semua orang berkerumun nak ambik otograf kekdahnya,

Kalau selepas 3 years in a row kalah pun mereka masih konsisten playing Victims.
Masih konsisten
Perangai bongkak dan bermuka2 itu tak tercapai akal saya.
Perangai rasa diri sendiri saja yang maksum itu sangat annoying ok.
Perangai mendiva ( hehe)
Perangai assabiah  n menyakiti hati orang dengan perbuatan tu saya fikir huduh sungguh..
Perangai layan orang macam sampah dan bila time perlukan pertolongan orang, langsung x bersalah mintak tolong fefeling superstar yang konfem semua orang berkerumun nak ambik otograf kekdahnya,


Mungkin...
Mungkin saya patut check henfon mereka. Entah2 mereka betul2 dah ada printscreen tiket masuk syurga

Nasihat MUHASABAH diri,  LURUSKAN NIAT, HATI JANGAN KELADAK, MAAFKAN ORANG, JANGAN ADA DENDAM hanya sesuai untuk Jie dan saya.


Makcik hanya mampu melihat dan tersenyum sinis jah..
O on.d second thot, maybe I shud tell Jie supaya
MUHASABAH diri,  LURUSKAN NIAT, HATI JANGAN KELADAK, MAAFKAN ORANG, JANGAN ADA DENDAM
Sekian




No comments: