Sunday, March 20, 2016

We r no 2.

Betul2 di belakang Brazil.
No details. Sila gugel.

Few days ago, I had a meet up

" d u know Xy", dia tanya.
"Think so.." Saya jawab.
" she's d one who replace Jek",!dia sambung

" why would Jek need to b replaced" Saya tanya, terkejut kot..
" We found out someone up there wanted him to b relocated," dia bagi statement.

Uhuhh.. Dis is not good. My friend kind of blaming d up there.

"Any specific reason?", saya nak kepastian.
"Jek loves arguing"... Dia kata..

Normalnya saya suka.orang yang suka argue. Jek used to be under me, n he loves arguing lots. I like him. I dont remember we had any problem when I was Jek's superior.

 Argue la sampai berguling pun, it is d Black n White we shud follow. For me, no point
 Tapi nak argue, saya layankan. Lepas habis sesi tu, we hugs n kisses.


Tapi someone else pun rasa he is too egoistic. Saya takder komen.
Bukankah bagus kalau ada seorang yang suka query, jadi kita xlah complacent sangat. At least saya fikir begitulah..

"Tapi I nak beritahu hal lain",  kawan yang buka cerita tu cakap...
"ook.. Sorry Carried away pulak..", saya jawab.

Dia pun cerita pasal Jek's replacement tu yang introduced a very good sistem. Lepas tu we discussed about d sistem, which I found much better than d ones I use now.

Cuma,  saya tak ingat apa sistemnya.
Saya cuma teringatkan Jek je.
It must b embarrassing bila diperlakukan begitu. Mungkin patah hati budak tu. Mungkin it affected his point of view.


On second thought, d two People yang dia defy n tunjuk keras kepala tu saya agak hormat.
Agak hormat?
Nope. Sangat hormat.
Track record mereka berdua memang tip top.
As much as saya suka melawan, saya x pernah langsung melawan one of them. She is d Siti Nurhaliza in our field. Every year she adds more feather to her cap. Ko nak melawan buat apa dengan orang cenggitu.
Dia memang bagus, kita ikut la.

Yang lagi seorang tu saya x layan sangat in d beginning. Bossy! But after dia tunjukkan hasil yang bagus, terserlah pula tu keikhlasannya, terus saya jadi follower. Cakap apa pun saya ikut, sebab saya tau yang untung d Kids.

There r many People, up to know kalau dia cakap apa2, saya akan query pas tu gigih argue.  Normalnya these People akan banned me n bawa cerita sana sini,  how rude n incompetence norizan adnan is. Up to d point, markah appraisal pun kasi cikai sangat.
Makcik senyum sinis jah. U have d power, guna sajalah. Bab appraisal saya tak mau argue. Saya cuma argue kalau melibatkan d kids' welfare je. Personal glory never appeals to me.

As for Jek
Saya tak pasti apa yg dia argue kan
With me dia pointed out benda yang basic. Saya bagi options, he accepted. Case closed.

With others saya x tau.
Clueless..

Kepada sesiapa yang bercita2 bila dah kerja nanti nak jadi rebelious n office hero, ni nasihat makcik.

1. Make sure ko buat tu lillahitaala.  Bila ko kena teruk2 Allah akan bantu. InsyaAllah.
2. Never fight for urself. Ko pun x tau ko di pihak yang benar atau tidak. Let Allah decided.
3. Kalau injustice berlaku, ko buat homework, study dulu. Jangan gelabah nak jadi hero.
4. Jangan pung pang... Burukkan.
5. If d problem is with d boss, ko bawak sumer dokumen, masuk bilik dia, tutup pintu n diskas secara berhemah.
6. Lepas diskas, kot boss betul ( dgn fact n figura sumer,  kot x Jo jgn caya), ko senyum, kuar bilik n ckp thnx. Cerita habis
7. Kot boss macam2, ko cakap. Ko bangun, senyum dan cakap "I m so sorry, This is So wrong.
8. (sambungan no 7) tiap kali miting,  ko raised d issues. Ada minit, orang tau, boss x lupa..

Ada juga option lain.
1. Diam buat x tau. Mohon Allah balas.
2. diam kat depan boss, kat belakang kutuk.
Hasil. Injustice still continues. Gasak la..  Diorang yang kena ye tak...
๐Ÿ‘น๐Ÿ‘น๐Ÿ‘น๐Ÿ‘น๐Ÿ‘น๐Ÿ‘น

Watever it is.
Choose wisely✌

Lagi pun negara kita  no ๐Ÿ๐Ÿkorup di dunia. Mana lah tau berkat kita ampu boss, nanti dapat jadi
No 1 ye x?





4 comments:

ninest123 said...

burberry outlet online, nike free run uk, nike air max, ray ban uk, michael kors outlet, nike blazer, mulberry, nike air max, sac guess, air force, vans pas cher, michael kors, kate spade handbags, converse pas cher, abercrombie and fitch, true religion outlet, ralph lauren uk, timberland, hermes, nike roshe, michael kors outlet, michael kors, hogan, ugg boots, nike air max, new balance pas cher, michael kors, michael kors outlet, coach purses, michael kors outlet, oakley pas cher, coach outlet, lacoste pas cher, true religion jeans, ugg boots, hollister pas cher, true religion jeans, michael kors, tn pas cher, coach outlet, vanessa bruno, hollister, north face, true religion jeans, michael kors outlet, burberry, ray ban pas cher, lululemon, north face, replica handbags

ninest123 said...

s5 cases, jimmy choo shoes, herve leger, ralph lauren, iphone 6s cases, p90x workout, nike huarache, chi flat iron, iphone cases, wedding dresses, lululemon, iphone 6 cases, vans shoes, mac cosmetics, iphone 5s cases, nike trainers, babyliss, celine handbags, birkin bag, baseball bats, hollister, iphone 6s plus cases, abercrombie and fitch, hollister, ferragamo shoes, ipad cases, new balance, beats by dre, giuseppe zanotti, nike air max, asics running shoes, mont blanc, north face outlet, nfl jerseys, mcm handbags, reebok shoes, north face outlet, iphone 6 plus cases, soccer shoes, soccer jerseys, longchamp, valentino shoes, nike roshe, oakley, timberland boots, louboutin, ghd, bottega veneta, hollister, insanity workout, instyler

ninest123 said...

ugg pas cher, thomas sabo, coach outlet, louis vuitton, moncler, moncler outlet, montre pas cher, lancel, moncler, canada goose outlet, pandora charms, karen millen, doudoune canada goose, ugg,uggs,uggs canada, louis vuitton, wedding dresses, marc jacobs, canada goose, louis vuitton, hollister, pandora jewelry, moncler, juicy couture outlet, barbour, swarovski, pandora charms, converse outlet, louis vuitton, moncler, swarovski crystal, moncler, ray ban, sac louis vuitton pas cher, toms shoes, moncler, canada goose, ugg boots uk, gucci, replica watches, barbour jackets, supra shoes, juicy couture outlet, canada goose, pandora jewelry, canada goose, canada goose outlet, ugg,ugg australia,ugg italia, bottes ugg, links of london, moncler, canada goose uk

ninest123 said...

air jordan pas cher, ralph lauren pas cher, burberry, sac longchamp, longchamp, tiffany and co, ray ban sunglasses, prada handbags, louis vuitton, air max, longchamp outlet, prada outlet, nike roshe run, uggs on sale, louis vuitton, ray ban sunglasses, nike free, nike air max, oakley sunglasses, oakley sunglasses, louboutin pas cher, oakley sunglasses, louis vuitton outlet, polo ralph lauren outlet, cheap oakley sunglasses, ugg boots, jordan shoes, louboutin, tiffany jewelry, nike outlet, oakley sunglasses, longchamp outlet, kate spade outlet, replica watches, louis vuitton, christian louboutin outlet, louboutin outlet, longchamp pas cher, gucci outlet, nike air max, tory burch outlet, louboutin shoes, polo ralph lauren outlet, replica watches, michael kors, chanel handbags, ray ban sunglasses, louis vuitton outlet, nike free, ugg boots