Thursday, April 21, 2016

44/2016

Juz a Quick update.
D Girls n I r busy preparing for a day camp.
D good thing, d Girls r so efficient,  at d eleventh hour pun muka masih manis macam gula madu.

I like d fact that all of them r sofť spoken n very quiet too.
My friends la yang selalu puji n I will say, " derang ni menurun perangai cikgu dia kan..."

Okk..
Last year, there was a girl yang testing my patience. At one event she made a scene n I send her home.
Masakkkk saya kena sindir sebab lebih lambat sampai daripada Tuanku Permaisuri. I was extremely grievance over d matter.

Early ThIs year she did it again.
Time orang tgh kalut n x cukup manpower tu la dia nak berhijrah ke kumpulan lain.
Jadi, I told d Girls, kalau orang nak angkat kaki, jangan dihalang.

Sebab d nature of d Girls ni x cakap banyak, so Nobody talk about her anymore.

Funny.
Today I was clad in my Black telekung when she came. Juz done my Dhuha n I was alone in d musalla.

"Teacher saya minta maaf", dia cakap.
"oo.. Duit minyak hari tu bila nak Bayar?" saya terus tanya..

Saya x pernah ajar anak murid buat perangai macam2 bila ada event.
Saya beritahu mereka loyalty n stick to one another sangat penting.
Saya tunjukkan mereka, be selfless because life is so short.

Tapi kalau dah nak juga buat perangai berbagai2, nak juga melompat ke kem lain sewaktu tenaga dan masa anda sangat diperlukan, rest assure,  go in peace.
Gud riddance kekdahnya...

On second thot, saya fikir dia sengaja tunggu saya lepas solat nak reconcile.
Drama tul...
Dia ingat Ticer dia macam Mira Filzah dalam slot akasiacerekarama ke hapa?


Cuma dia x tau.
Atas sejadah ke x, u did something bad tarnishing d Girls' image...

U r so finished..

Sekian.

No comments: