Monday, April 18, 2016

5,6 ratus je pun.. Nak cakap pun malu

Saya dengar hampir terjerit..

" Kak.. Sangat banyak tu..."

Mari saya cerita dengan betul ikut kronologi. I planned to register d Girls for Anugerah Remaja Perdana.

Tapi mereka kata, they will come n settle d food Bill.
Mokcik terkesima chuols.
They did.

For d past months I always dropped by kat Pejabat Belia, pasal hal tu...tapi hari ni baru saya tau, we will get some money.

" sikit sangat cikgu, akak nak cakap pun malu", dia cakap.
" Laaa Kak, masa kita register tu kita x tau pun akan dpt duit.", saya jawab jujur..

"sikit tu berapa Kak? Kita curious Kak", saya tanya.
" alahai adalah 5,6 ratus je", dia cakap..

Tu yang saya terjerit..
Kalau saya dapat duit RM500 untuk buat program sepanjang tahun pun saya dah boleh melompat bintang.

"tapi nanti, bila tauliah, Kita keluarkan duit lain cikgu, dalam 5,6 ratus jugalah..", dia cakap nak memujuk.

" Kak... Banyakkkknyer" saya jawab...

Honestly, tahun lepas saya buat Year End Play, sebab katanya boleh dpt duit, so saya x mintak duit budak pun.. In d end saya guna duit saya.dulu, tapi dah dua kali saya tanya mereka senyap je, jadi saya halalkan.sajalah..

Setiap kali buat program utk d Kids, despite ada kertas kerja n all, x dapat pun duit except d last ones sebab saya mmg pau Lindungan Kaabah habis-habisan.
Selalunya dengan orang lain saya x sampai hati nak bising2..

Bila kena ferried d Kids, satu tahun tu satu sen pun x dapat. D next yr baru saya tau sebenarnya mereka claim tapi x beri saya pun. Saya fikir dia x beri sesiapa pun, tapi depan orang dia Acah2 duit dia habis banyak.  Bodohnya sebab saya percaya.
Saya tau sebab ada yang hangin dan mengadu pada saya.  Nasib baik saya nasihatkan dia sabar time tu, sekarang mereka berdua macam isi dengan kuku, kot x mau dia petik nama saya itu n ini. Fox!

Given dat amount of money, perghhh..
Heaven!

Terasa sungguh Semekin kerjaya saya ni.


3 comments:

ninest123 said...

burberry outlet online, nike free run uk, nike air max, ray ban uk, michael kors outlet, nike blazer, mulberry, nike air max, sac guess, air force, vans pas cher, michael kors, kate spade handbags, converse pas cher, abercrombie and fitch, true religion outlet, ralph lauren uk, timberland, hermes, nike roshe, michael kors outlet, michael kors, hogan, ugg boots, nike air max, new balance pas cher, michael kors, michael kors outlet, coach purses, michael kors outlet, oakley pas cher, coach outlet, lacoste pas cher, true religion jeans, ugg boots, hollister pas cher, true religion jeans, michael kors, tn pas cher, coach outlet, vanessa bruno, hollister, north face, true religion jeans, michael kors outlet, burberry, ray ban pas cher, lululemon, north face, replica handbags

ninest123 said...

Vs5 cases, jimmy choo shoes, herve leger, ralph lauren, iphone 6s cases, p90x workout, nike huarache, chi flat iron, iphone cases, wedding dresses, lululemon, iphone 6 cases, vans shoes, mac cosmetics, iphone 5s cases, nike trainers, babyliss, celine handbags, birkin bag, baseball bats, hollister, iphone 6s plus cases, abercrombie and fitch, hollister, ferragamo shoes, ipad cases, new balance, beats by dre, giuseppe zanotti, nike air max, asics running shoes, mont blanc, north face outlet, nfl jerseys, mcm handbags, reebok shoes, north face outlet, iphone 6 plus cases, soccer shoes, soccer jerseys, longchamp, valentino shoes, nike roshe, oakley, timberland boots, louboutin, ghd, bottega veneta, hollister, insanity workout, instyler

ninest123 said...

air jordan pas cher, ralph lauren pas cher, burberry, sac longchamp, longchamp, tiffany and co, ray ban sunglasses, prada handbags, louis vuitton, air max, longchamp outlet, prada outlet, nike roshe run, uggs on sale, louis vuitton, ray ban sunglasses, nike free, nike air max, oakley sunglasses, oakley sunglasses, louboutin pas cher, oakley sunglasses, louis vuitton outlet, polo ralph lauren outlet, cheap oakley sunglasses, ugg boots, jordan shoes, louboutin, tiffany jewelry, nike outlet, oakley sunglasses, longchamp outlet, kate spade outlet, replica watches, louis vuitton, christian louboutin outlet, louboutin outlet, longchamp pas cher, gucci outlet, nike air max, tory burch outlet, louboutin shoes, polo ralph lauren outlet, replica watches, michael kors, chanel handbags, ray ban sunglasses, louis vuitton outlet, nike free, ugg boots