Sunday, April 24, 2016

Ada sinar

Hari hujan,☔ saya duduk dengan seseorang yang dah lama saya kenal tapi sangat tak membantu pada masa lalu.

Tapi tahun ni dia beria2 bantu saya...
Saya fikir sebabnya ialah satu.

Tahun lepas suaminya worked with me. I was his superior,  meaning he reported to me.

Satu hari dia miscalled banyak kali. Saya called back.  Dia kata dia ada masalah besar.

Sangat besar.
Tapi rahsia besar juga.
Tak boleh saya cerita details.

Saya beritahu dia, "no worries,  let me handle ThIs".

In order to do that, pihak yang lagi satu memang pangkah saya habis-habisan. Yang lagi satu tu pun memang suka berdrama. If dat means semua orang akan dikhabarkan betapa poyonya norizan adnan, saya kisah pun tidak.
I juz want to do d right thing. Even though it means I will be unpopular.

In d end semua pun settled selepas mokcik bagi ultimatum. Trust me, membesar dengan LA Law n Law n Order, bab cenggini mokcik agak berbakat juga.

Selepas itu tutup cerita.
Yang tahu hanya kami bertiga.
Unless kalau tingkap berkata2.

ThIs year, saya tidak berkerjasama dengan lelaki itu lagi. ThIs year jugak baru saya tau perempuan yang in d past tak mau berkerjasama tu isteri beliau.

Saya x cakap apa2.
I learnt, when u hv power x payah cakap banyak pun Xper. Sooner r later follower will come, haters gonna hate.l

Tapi bila nampak perempuan itu beria bantu saya sekarang, I decided to b a bit personal. Ehekkkk..

"I juz learnt u r X wife bila tengok komen kat fb tu", saya cakap.
"gambar yang mana ye?" dia tanya..
" tak tau la either yang selfie dengan X tu ke r yang lain", honestly saya x ingat..

" masa akak selfie tu saya ada kat atas, saya tengok je...  Suami saya dah beritahula akak ketua dia, n akak silap datang sekolah", dia cakap. Saya tengok muka dia.

"Memang silap. Tak logik langsung tersilap. Mesti awak pun heran tengok pompuan tudung Senget2 berselfie dengan X", saya ketawa.. Dia pun ketawa je...

Pas tu kitaorang pun mula cerita pasal work related thingy.
All obstacles she faced.
Saya beritahu, if she submitted d documents,  I will do.everthing in my power to help.

Saya harap suaminya dah beritahu dia, bila Kak Izan berjanji, dia akan kotakan.

🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈


No comments: