Tuesday, April 26, 2016

Berlalu

Dis morning I saw many files on my table. I closed my eyes and think of errrr..
Di tepi pantai yang indah?

But still..somehow even d beaches lack its temptation these days.
I sent a text asking d owner kalau dia perlukan bantuan.
Jawapannya macam... 😭

Saya pejam mata dan bayangkan kenangan yang manis. Dalam buku ajar macam tu. Bila marah n sedih ingatkan kenangan manis..😭

Later two Girls came. I told them about d files, so that they will use it tomorrow.

"Tcer, saya yang letak kat atas meja tcer" dia cakap.

Saya kerut kening sebab tadi sentap, kenapa tuan punya fail letak tanpa bercakap. Kot ye pun marah janganlah sampai cakap hal yang penting pun x mo... Saya fikir cenggitula..
Saya silap berprasangka.

Cerita sebenarnya tuan punya fail asked d Girls letakkan di atas mejanya.
"Saya x tahu yang mana satu mejanya, jadi saya letakkan di situ", comel je dia cakap.

4 years ago, bila kawan tu tiada,  d Kids did d same thing too. They submitted things to me instead of tunggu kawan tu pulang.

Dejavu.

4 years ago, I  laughed n teased em' a lot.
But now I stared at a big painting on d wall,
a quaint House near a stream.
I.wish I.were there.

Enjoying d nature, swimming from morning till dusk, gazing at d stars in a warm night.
Divine!

Apasal bila seteresss je tengok gambar yang sama..
X bolehkah kita tukar gambar dan padamkan semua kenangan dari kotak ingatan..

Sekadar bertanya😭






1 comment:

Ibu Daswati said...
This comment has been removed by a blog administrator.