Wednesday, April 13, 2016

Bunga2 berguguran...

"Laaa... Cakap saja... Apa yang susahnya?", my superior asked. Bosan kot dia.

Prior to dat, saya yang beria2 nak satu projek, dapat, tapi bila Xder Black n White, tak sanggup saya nak buka mulut n tanya.

" Go n ask lar", dia cakap... Nyampah kot dia tengok saya terhegeh2.,
" Can't, somebody want dat room too", saya cakap.
" You booked first kan?", dia pressed harder.

Duhai Tuhan.
It is not dat easy.

So, saya beritahu how humiliated I was when my paper was remarked. They even went to d bosses n mengadu how a lousy Teacher I m. It all happened after I was appointed as d ketua Darjah.

" izit jealousy", tanyanya lagi.
"not really." Saya jawab dan masukkan lagi dalam list.

How they dropped me from d team, after  I pointed out pasal soklan bocor tu. Nope, I didn't go into d details.

"Being dropped,  I dont mind, but went to d boss asked me to b dropped, habisla appraisal I, looked like I m not a team player, rosak my reputation kot..." saya beritahu. Sampai situ je.

Maafkan saya kalau sampai sekarang, saya masih rasa terhina. Sampai sekarang dalam doa, saya minta Allah kirimkan rakan2 yang baik dan takkan aniaya saya lagi. Sampai hari ini, hati saya sangat terluka dan kalau diberi emas selori pun, walau ketawa bersama dari pagi sampai malam pun, saya tetap mohon Allah kasi pembalasan yang adil kepada mereka semua di sana nanti. Katanya ada pembalasan yang adil di alam yang satu lagi... 
Kita kira di sana sajalah, saya cakap 2 tahun dulu to one of them yang texted beritahu "ada orang x suka saya". 
Saya x main2. saya sangat yakin janji Allah itu benar.

I mentioned how someone tengking me in d meeting and accused me of 'menganiaya' kawan2 for reporting it.

"tapi how could I look at d Kids face kalau I diamkan hal ni?", saya tanya.
.....

I told them about, how these people, will asked d New ones, "boleh ke kerja dengan norizan adnan", as a starter to recruit more followers.

"I m juz so tired of their antiques, so to speak", saya cakap. I tried my best not to cry. " thats y I tak mahu tanya. Nanti mereka kenakan I teruk2 macam dulu. I x sanggup dah..", saya beritahu sejelasnya.

"why didn't u tell d boss?", dia tanya.
"I never do things like that. Ever", saya cakap.

Tapi yang di depan saya tu pun boss jugak. Heh?
Bezanya, saya kenal dia dah hampir 5,6 tahun.  X rapat pun.

Cuma dia pun pernah beritahu lama dahulu orang yang sama telah menjadi batu api dan membuatkan seseorang mengutuk nya publicly.
Ketika itu saya cuma beritahunya, orang yang mengutuk itu sebenarnya baik cuma mungkin dia mendapat info yang salah.
Yang batu api itu saya bagi hint, juz b careful..

" you shud warn me, so it will save a lot of headache", ehhh Tiba2 kita pulak disalahkan hhahahha...

"Nope. That is something I WILL NEVER do", saya doa akan terus istiqamah.

"Sometimes they did silly things n People pun percaya, like he took my newspapers n I was quite mad, dan2 dia g canang I was being rude", saya cerita. Hahaha..

" I know, he told me..." dia cakap ketawa jugak..

" The day yang dia lari kejar u tu kan..", saya cakap n ketawa...

"Oh u know? But you keep profesional eh?", dia tanya semula.

Hahaha...
" Whenever People did those degrading things to me, I will look at them n Puť on my defiant face. Because I m single, People always think they can do anything to me. So in front of others I have to pretend I m as Hard as Stone, stronger than Mountain. Balik rumah, I nangiss lar.." tu ayat dlm blog. Bila bercakap, xderla saya flowery 🌼
.
Sudahnya, 45 minit saya ambik masa nak minum segelas nescafe ais je pun.

Macam biasa, kami berpisah dengan senyum ketawa.
X dapat bilik tu pun, saya tak ada hal punya, saya cakap sambil ketawa lagi..

Dalam hidup ni, Xder apa pun yang nak direbutkan. Kalau orang nak sangat sesuatu, kita bagi je la..

Nak sangat nampak hero,  kita bagi la..
Nak sangat nampak lindungan Kaabah, ambikla..
Nak sangat nampak terer, kita persilakan saja...

Kalau dia buat sesuatu yang kurang bersyariat, kita tegurlah.
Kalau kurang amanah, kita tegur juga.
Sebagai kawan, kita pun subahat sama kalau biarkan.

Kalau kurang waras dan sampai menganiaya, kita angkat kaki sajalah.

Hidup ni pendek sangat kot nak berbalas dendam bagai...
Saya juga berdoa supaya saya tidak akan menganiaya sesiapa dalam kerjaya saya

Nite peeps.

4 comments:

ninest123 said...

burberry outlet online, nike free run uk, nike air max, ray ban uk, michael kors outlet, nike blazer, mulberry, nike air max, sac guess, air force, vans pas cher, michael kors, kate spade handbags, converse pas cher, abercrombie and fitch, true religion outlet, ralph lauren uk, timberland, hermes, nike roshe, michael kors outlet, michael kors, hogan, ugg boots, nike air max, new balance pas cher, michael kors, michael kors outlet, coach purses, michael kors outlet, oakley pas cher, coach outlet, lacoste pas cher, true religion jeans, ugg boots, hollister pas cher, true religion jeans, michael kors, tn pas cher, coach outlet, vanessa bruno, hollister, north face, true religion jeans, michael kors outlet, burberry, ray ban pas cher, lululemon, north face, replica handbags

ninest123 said...

s5 cases, jimmy choo shoes, herve leger, ralph lauren, iphone 6s cases, p90x workout, nike huarache, chi flat iron, iphone cases, wedding dresses, lululemon, iphone 6 cases, vans shoes, mac cosmetics, iphone 5s cases, nike trainers, babyliss, celine handbags, birkin bag, baseball bats, hollister, iphone 6s plus cases, abercrombie and fitch, hollister, ferragamo shoes, ipad cases, new balance, beats by dre, giuseppe zanotti, nike air max, asics running shoes, mont blanc, north face outlet, nfl jerseys, mcm handbags, reebok shoes, north face outlet, iphone 6 plus cases, soccer shoes, soccer jerseys, longchamp, valentino shoes, nike roshe, oakley, timberland boots, louboutin, ghd, bottega veneta, hollister, insanity workout, instyler

ninest123 said...

ugg pas cher, thomas sabo, coach outlet, louis vuitton, moncler, moncler outlet, montre pas cher, lancel, moncler, canada goose outlet, pandora charms, karen millen, doudoune canada goose, ugg,uggs,uggs canada, louis vuitton, wedding dresses, marc jacobs, canada goose, louis vuitton, hollister, pandora jewelry, moncler, juicy couture outlet, barbour, swarovski, pandora charms, converse outlet, louis vuitton, moncler, swarovski crystal, moncler, ray ban, sac louis vuitton pas cher, toms shoes, moncler, canada goose, ugg boots uk, gucci, replica watches, barbour jackets, supra shoes, juicy couture outlet, canada goose, pandora jewelry, canada goose, canada goose outlet, ugg,ugg australia,ugg italia, bottes ugg, links of london, moncler, canada goose uk

ninest123 said...

air jordan pas cher, ralph lauren pas cher, burberry, sac longchamp, longchamp, tiffany and co, ray ban sunglasses, prada handbags, louis vuitton, air max, longchamp outlet, prada outlet, nike roshe run, uggs on sale, louis vuitton, ray ban sunglasses, nike free, nike air max, oakley sunglasses, oakley sunglasses, louboutin pas cher, oakley sunglasses, louis vuitton outlet, polo ralph lauren outlet, cheap oakley sunglasses, ugg boots, jordan shoes, louboutin, tiffany jewelry, nike outlet, oakley sunglasses, longchamp outlet, kate spade outlet, replica watches, louis vuitton, christian louboutin outlet, louboutin outlet, longchamp pas cher, gucci outlet, nike air max, tory burch outlet, louboutin shoes, polo ralph lauren outlet, replica watches, michael kors, chanel handbags, ray ban sunglasses, louis vuitton outlet, nike free, ugg boots