Monday, April 11, 2016

Flicker of hopes

Since d semester resume, saya dah sindir Lava about d scandal.

"Mana ada hahaha", mohtip kot dia nak ketawa2 time orang Serious kot...

Sentap mokcik...
He was being extra caring, extra nice, extra attentive... to make short semua pun extra la...
I was being rude to him. Tapi Xder plak dia balas. Macam Xder apa kekdahnya..

D final blow was he called asking me to go home.

When was d last time he did dat?
πŸ˜‡

"Oh.. I left my bag in d room", saya beritahu, terkejut. I was about to get it from his car, when he said, "Xper.. Nanti hantar".

I juz cant believe my Ears!
Kiamat sudah dekatkah? Tanya mokcik di dalam hati.
Lagi x ble blah seeing him opened d door n later accompanied me to dat room (he waited outside of course).
He was all smiles. Heh?

"It was never happen...", saya tercakap pada kawan yang saya temankan sehingga terlupa Lava dah tunggu tu.. ( sorry Lava, termulut Tempayan pulak)

"He was juz being charming", kawan saya tu cakap.
Nope. I dont think so.
Saya kenal Lava 70% lebih daripada dia. Lava could b romantic, seductive n charming at d same time.

In my humble opinion, Lava sedang MABUK πŸ’–. Kot x jangan harap dia nak bersabar bila saya tertinggal barang heh.

Terus saya jadi makin marah.
" Dah tua2 x payah lah nak bersKandal! ", saya sindir Lava di depan orang.
I could take it if he snapped
 He did not his usual self.
He smirked, n brushed it off like nothing happen. Ai kenot brain dat.

Ok. I m furious.
Let me PuΕ₯ it very straight.
There r Woman, yang saya tak ambik kisah pun kalau Lava berbaik2.
Kawan je kot... Saya peduli apa..
 Tapi yang INIA saya tak yakin. Saya takut Lava dipukul orang.

Saya takut err... Okk nak tulis pun x sesuai. She is married. Tapi ORANG KATA she has anak ikan. So to speak. Please use your imagination.
dulu, bila orang bergosip about her, saya yang beria kata tak mungkin, tapi seeing Lava so close with her,....

Okk.. it is not about her. Whatever she did with her free time, is none of my business.
It is about Lava. his wellbeing kekdahnya. His gud name...

Lepas berminggu2 usaha x jalan, jadi cara yang bijak pada saya ialah cakap face to face.

"Apaaa dia...", Lava jawab bila saya marah2. He was furious. Saya pun takut juga..
" Nak marah... Marahlah.. Tapi jangan pukul kita tau..", saya cakap awal2 ngan Lava.

D truth,  sejak dewasa Xder siapa pun pernah pukul saya. Saya pun x pernah pukul orang, cubit anak murid tu adalah...

Saya tried nak cakap baik2 dgn Lava, tapi saya marahhh sangat.
He kept on denying it. Tapi banyak bukti kot... Saya mula mengungkit satu persatu, sambil bagi tazkirah heh.

Tapi in d end,
Somehow saya fikir Lava cakap betul.

Terus saya karate Lava. " Just STOP any contact with her", lebih kurang gitu saya cakap, tapi isinya lain la sikit..

"STOP It!", dahla pukul orang.. Lagi saya nak bossy pulak.

Lava x bantah.
" Kenapa x marah bila kita tuduh macam tu" Saya tanya. X puas hati kot... Very not him ok.
" Dah x betul, nak marah buat apa?", Lava jawab tersenyum.
Aikkk..  Lepas dimalukan di depan orang pun Lava masih bersabar?

Even lepas saya karate pun, Lava masih layan saya super-baik.
Since I know him 70% more than others, trust me, ada sesuatu yang Lava sembunyikan.

Cuma kali ini saya tak nak teka lagi. Mungkin hati Lava flowery 🌼🌼🌼 kerana sesuatu atau seseorang yang dia tak mau saya tau.

Since when dia kena report semua perkara dengan saya?







4 comments:

ninest123 said...

burberry outlet online, nike free run uk, nike air max, ray ban uk, michael kors outlet, nike blazer, mulberry, nike air max, sac guess, air force, vans pas cher, michael kors, kate spade handbags, converse pas cher, abercrombie and fitch, true religion outlet, ralph lauren uk, timberland, hermes, nike roshe, michael kors outlet, michael kors, hogan, ugg boots, nike air max, new balance pas cher, michael kors, michael kors outlet, coach purses, michael kors outlet, oakley pas cher, coach outlet, lacoste pas cher, true religion jeans, ugg boots, hollister pas cher, true religion jeans, michael kors, tn pas cher, coach outlet, vanessa bruno, hollister, north face, true religion jeans, michael kors outlet, burberry, ray ban pas cher, lululemon, north face, replica handbags

ninest123 said...

s5 cases, jimmy choo shoes, herve leger, ralph lauren, iphone 6s cases, p90x workout, nike huarache, chi flat iron, iphone cases, wedding dresses, lululemon, iphone 6 cases, vans shoes, mac cosmetics, iphone 5s cases, nike trainers, babyliss, celine handbags, birkin bag, baseball bats, hollister, iphone 6s plus cases, abercrombie and fitch, hollister, ferragamo shoes, ipad cases, new balance, beats by dre, giuseppe zanotti, nike air max, asics running shoes, mont blanc, north face outlet, nfl jerseys, mcm handbags, reebok shoes, north face outlet, iphone 6 plus cases, soccer shoes, soccer jerseys, longchamp, valentino shoes, nike roshe, oakley, timberland boots, louboutin, ghd, bottega veneta, hollister, insanity workout, instyler

ninest123 said...

ugg pas cher, thomas sabo, coach outlet, louis vuitton, moncler, moncler outlet, montre pas cher, lancel, moncler, canada goose outlet, pandora charms, karen millen, doudoune canada goose, ugg,uggs,uggs canada, louis vuitton, wedding dresses, marc jacobs, canada goose, louis vuitton, hollister, pandora jewelry, moncler, juicy couture outlet, barbour, swarovski, pandora charms, converse outlet, louis vuitton, moncler, swarovski crystal, moncler, ray ban, sac louis vuitton pas cher, toms shoes, moncler, canada goose, ugg boots uk, gucci, replica watches, barbour jackets, supra shoes, juicy couture outlet, canada goose, pandora jewelry, canada goose, canada goose outlet, ugg,ugg australia,ugg italia, bottes ugg, links of london, moncler, canada goose uk

ninest123 said...

air jordan pas cher, ralph lauren pas cher, burberry, sac longchamp, longchamp, tiffany and co, ray ban sunglasses, prada handbags, louis vuitton, air max, longchamp outlet, prada outlet, nike roshe run, uggs on sale, louis vuitton, ray ban sunglasses, nike free, nike air max, oakley sunglasses, oakley sunglasses, louboutin pas cher, oakley sunglasses, louis vuitton outlet, polo ralph lauren outlet, cheap oakley sunglasses, ugg boots, jordan shoes, louboutin, tiffany jewelry, nike outlet, oakley sunglasses, longchamp outlet, kate spade outlet, replica watches, louis vuitton, christian louboutin outlet, louboutin outlet, longchamp pas cher, gucci outlet, nike air max, tory burch outlet, louboutin shoes, polo ralph lauren outlet, replica watches, michael kors, chanel handbags, ray ban sunglasses, louis vuitton outlet, nike free, ugg boots