Friday, April 22, 2016

Kenapa dia selalu terlepas?

Nak nego bagi event jadi bukanlah senang.
Saya fikir saya dah mentally prepared.

If anything. Saya belajar not to order  people do task. Mereka memang tak mahu dengar,  tak mahu buat and  akan mengadu pada boss pula yang saya bossy. Heh?
(pas tu boss tulis komen lousy n kasi markah cikai untuk appraisal)

Once I got d approval, I sent text to No 1. Tapi jawapan dia pun mengkonpiuskan mokcik, jadi saya printscreen n sent pada d one who got d approval.
Be careful ya.. Mokcik sekarang dah terer printscreen.
Jawapannya penuh politically correct kekdahnya.

Despite kami x pernah pun berjumpa, saya suh dia STOP n bagi jawapan off record.
He did. Hahaha
So..we r on d right track.  Tu yang penting.

Since jadual x ok, saya minta kebenaran no 1 to diskas with No 2.

Saya sediakan a file, semua dokumen saya masukkan.  Bab cenggini saya memang x mo ada bunyi dikemudian hari, semua mesti clear.
Kerja pun jalan.

Today d Girls kata ada yang x beri kebenaran, which I do not really mind actually. So I went to No 2, n asked him to arrange for a replacement.
Nampak x.. Mokcik dah predict well.

He did.  Tapi muka masing2 jangan cakaplah.
Saya speku berbuih mereka bergosip di belakang.

Later no 1, cakap kenapa x buat ituini.
"I pun x tau", dia kata...
"I did send u text"'saya ingatkan...

"Oh ye la," dia jawab tapi "patut panggilan meeting ni orang no 4 pun terlibat, tapi ni dia pun tak tau", dia kata..

Saya masuk ke bilik no2 and took out d documents submitted earlier.

"kuasa panggil meeting tu bukan bidang saya. Dan ikut rekod di surat ni, orang no 4 dah di notified", macam biasa saya cakap ikut fakta.
Saya cakap sambil tersenyum kot. Harap2 suara saya tak keluar macam Miley Cyrus.

Saya fikir sangat x adil kalau mereka menuding jari dan mengutuk saya secara berjemaah. Nanti, tambah pula agenda memaki dalam meeting sambil disambut dengan dengan petikan ayat Quran oleh geng Lindungan Kaabah.

Lepas tu pulaukan, sampai surat ke apa2 info langsung tak nak bagi macam yang Lava dan rakan2 buat dahulu.

Cuma kali ini saya mentally prepared.
Saya cuma fokus pada d Kids, n harap mereka will benefit from ThIs event

Walaupun tudung saya pendek, saya yakin ada kehidupan lain di alam yang lain.
Harap2 di sana ada bahagian yang lebih baik untuk saya.

Meanwhile, semoga Lindungan Kaabah sihat sejahtera, dilimpahi rezeki yang mewah dan tercapai segala hajat duniawinya. Semoga hatinya lebih girang dan tak perlulah dia baling batu sembunyi tangan lagi.

Menzalimi orang, sambil menyorokkan fakta, sambil tazkirah orang tu suruh muhasabah, jangan ada dendam dan selalu memaafkan....
perghhh tinggi betul konfidensinya itu.

Dan, semoga Allah tak terbalikkan hati saya pula.

No comments: