Saturday, April 30, 2016

Lelaki itu begitu (tiada definisi)

"Akak ok?" satu hari saya tanya pada Kak J, kebetulan dia berdiri di sebelah saya.

"Ok!. ok je" dia jawab sambil tersenyum manis.  Saya pandang wajahnya tepat2.
"Tak ok sangat sebenarnya", dia cakap sambil tunduk. Saya pun tunduk dan.tak tanya lagi. Saya x sampai hati...😢

Called me silly, tapi memang saya menangis sensorang lepas tu.😭

From day one, bila ada orang bercerita pasalnya, saya mmg her staunch supporter.

 Kawan2 lelaki saya kata "dia hamba duit".
I beg to differ.
Baju dia so-so je.
Barang kemas pun Xder.
Keter pun satu tu je la pun... Saya speku, tu pun dia juga yang bayar installment.
Hamba duit celah mana?
Men!

Satu hari saya terserempak dengan bekas suaminya.  Beliau menegur dengan baik tapi saya terus tarik muka tak pasal2...

Kami bukan mesra pun, Tiba2 nak tegur dah kenapa? Saya merungut dalam hati.

" yang norizan adnan over sangat kenapa?", kawan saya tanya bila saya cerita.
"kita rasa what he did to his wife was unforgiveable", saya jawab.

Padahal saya tak tau pun hal sebenar. Saya cuma agak dari karektor suaminya dan kakak tu je. Terus saya declared team kakak tu.

"Eh ni Teacher... Mai salam ngan Teacher..,"  lelaki tu panggil anak2nya bila kami terserempak masa tu.

Anak2nya memang manis dan comel. Terus saya tak jadi tarik muka. Depan budak2 kenalah wayang lebih.

Saya fikir lelaki tu pun wayang lebih juga. Heh..

"mungkin kakak tu dah habis sabar sangat. Suami tu agak begitu sikit kan?" kawan saya tanya.

"kita pun rasa dia begitu", saya jawab.

 Begitu tak ada definisi. Kami perempuan, sama2 faham.

Didoakan kakak itu akan lebih bahagia.
Di dunia dan akhirat.
Yang betul dan yang salah, kita akan tahu di hujung nanti

Apa2pun, kita sokong akak!







No comments: