Wednesday, May 11, 2016

47/2016

Kenapa korang kalah last year?
Nampak x soklan Xder insurans punya..

Background.
Last year saya offer diri nak trained pasukan scrabble. First time hantar wakil kot.. Lama pulak tu nak tunggu papan scrabble sampai ( padahal 2,3 hari je),  so lack of practice.
Masa hari pertandingan mokcik ada show. X dapat pergi.


ThIs year, mokcik offer diri nak jadi trainer lagi. I still chose budak yang sama. Dalam motivasi ajar macam tu... They hv learnt their valuable  lesson, so dat it is an advantage.

Tu yg mokcik tanya apsal korang kalah tu.
Padahal penyumbang utama kekalahan mmg mokcik sendiri la pun.
In denial kekdahnya.

Bila main dengan Peter ( Helehhh), pernah sekali je kot menang.
" dont u notice I sengaja let u win dis time?", tergamak dia tanya
dah kalah x ngaku pulak...
Ramai lagi rakan scrabble kat Facebook. Asal saya dah ada bunga2 nak menang je diorang forfeit saya plak. Sentap ok..
Tapi itu pun berlaku sekali dua je..
Tapi tu cerita di pihak saya. Mungkin diorang ada sebab kenapa diorang asyik dapat bingo n I have to drool saja.

Jadi kali ni kita training la lagi.
Jadual pun hectic giler. Hari Sabtu nak lawan, semalam baru start practice.
Alasannnn

"cikgu yang jaga tu... Teacher... Dia kan.." tipikal kan budak2 suka petik orang tu orang ni..
" If u blame people, we will not be able improve. Say something about our weakness", mokcik bab2 petik nama orang bila kalah ni memang x berkenan.

After discuss sambil ketawa we decided to improve on our speed n hook.
Ntah betul ntah tidak istilah ni. Belasah je la..

Smlm practice on prompt.

" Teacher, mana kertas yang macam tahun lepas? " dia tanya.
Hati mokcik berbunga2, terus ri ni mokcik pergi kempiter lab print out Cheat Sheet.

Latihan pun makin maju. Tambah hook. Memang kena speed la ni.

For me, it is an enjoyable activity. Yesterday we went home at 6. They had to wait for their Teacher yang g miting. Lapar..

Ri ni, we had lunch together at school n went home at 4.

Besok, there will b another meeting.
On Friday another event from 3-10 P.m in Ipoh.

Nampak x saya sedang cuba menunjukkan betapa bizinya norizan adnan, so dat if the Kids did badly, boleh la saya petik bizi ni.

When in fact,  kalau konsisten dari awal, silap2 si Peter tu bawah tapak kaki derang je nanti.

Wish us luck
We badly need em'😭


No comments: