Thursday, May 19, 2016

48/2016

"Kalau time exam pun awak datang lenggang kangkung cenggini, sepatutnya dari tahun lepas awak berhenti sekolah.  Ingat, x menyusahkan hati cikgu2 ke bila datang nak ambik paper Seni, kaler pun awak x mahu bawa...", saya benci betul bila pepagi lagi saya membebel.

Tapi mokcik seteresss..
Tunjukkan effort sikit....

" Ok... la besok saya berhenti sekolah...", Saoful buat drama sedih pilu...

" Whats d point, nama dah didaftarkan untuk SPM kot... Sepatutnya berhenti dari tahun lepas lagi. Sekarang kalau berhenti pun, keputusan sekolah akan jatuh. Kacau tau tak?", ada fakta x berapa betul dalam ayat ni,  tapi makcik hamburkan juga.. Geram.

" budak S tu ada kaler ke tidak?", saya tanya kawan dia, Ayap.
"Ada. Dia kata tertinggal dalam kelas", Ayap jawab beria.

Jadi saya naik atas n ambilkan kaler.
Mokcik sanggup berkorban kalori kekdahnya..
Terjumpa pulak beberapa kotak yang lain, saya rembat dan bawa turun. Ramai yang x bawak kaler..

" Memang saya sengaja sakitkan hati awak tadi. Mohon terasa ye..", saya cakap sewaktu serahkan sekotak kaler Buncho tu.

Macam biasa, dat boy took d colour while maintaining his poker face.
Ok... Tenang Norizan..  Tenang...
Stay focus... Pheeeeew

Tapi....

Saya letak some money on Ayap's desks.
"Sedih plak Teacher sebab marah Saiful tadi. Ayap nanti rehat boleh x belanja dia minum sambil ko motibasikan dia sekali?", saya tanya penuh mengharap.

Mereka berdua berkawan baik. Manalah tau kan...

" hweeeeeeeeeee ", Ayap tersengih x sudah..

Sejak azali,  saya memang sedih pilu bila tengok d Kids dtg exam melenggang kangkung je.
Kita ni.macam nak.matila buat revision, drilling segala

Berani dia hampakan harapan kita yang cecita nak jadi guru terbaik Asia Tenggara ni..

Ko dah kenapa?
😬😬





No comments: