Thursday, May 19, 2016

49/2016

Let me b honest, saya betul betul tak tahan dengan permainan Lindungan Kaabah. At one point, saya sujud dan minta Allah jauhkanlah dia dari pandangan mata saya. Setiap kali dia buka mulut saya terhidu bau tikus sahaja ( read: I smell rats)

Bila saya tengok paperwork, I can see he tried to sideline me. Saya kisah pun tidak.
Bagus jugak. Taklah saya penat sangat.

turned out d event was an embarrassment. Bila ada orang cuba nak finger-pointing,  awal2 saya suruh tengok paperwork to semula.

Kebetulan pula I was in-charge of d scapegoat progress, Agak2 la saya mesti backing dengan fakta yang orang tengin pun tau

Rakan rapatnya tidak pun datang membantu, yang tu x nak petik pulak. Yang buat kerja separuh mati pula (scapegoat itulah) yang dicaci maki. Ko dah kenapa?

 When u choose wrong People n put  them at d wrong place, ditambah pulak dengan kau pun tak mau kuit jari barang seinci, mendapatlah sudahnya...
Tipikal Lindungan Kaabah style, buat kerja melepaskan batuk di tangga pun konfem dapat teket syurga pada fikirannya, mungkin.


There is a second paperwork.
Saya tengok je bila I was sidelined for d second time.
Habis tu d Kids sapa nak jaga?
Since orang yang replaced me tu relaks je padahal selalunya dia rajin point out descrepansies so saya hampiri dia n cakap,

" I m supposed to b d manager because I m d Chief. I am very very unhappy with ThIs. If u want to b d manager, go ahead, but dont expect me to help u out", mokcik cakap berbisik tapi tegas. Let juz say, I m so fed up dengan tendang terajang Lindungan Kaabah itu.

Besides, saya fikir, kalau saya tak bertegas, dramanya bertambah panjang nanti. Macam yang Lava dan Kawan2 buat bertahun2 pada saya. Senyap2 mereka pulaukan saya sambil berlagak jadi Victims. Hahaha....
Tidak mungkin saya biarkan diri saya dibuli lagi. Mokcik dah cerdik sikit.

Never.


Lepas itu someone sent notification di whatsapps group. Fuhh cepat betul
 Pembetulan.
Semuanya selesai.
At least for me it is.

Esoknya saya bertegur sapa dengan orang macam biasa.

J: somebody scolded me tau..
Me; why so?
J: he asked me, because of u Kak Ijan was mad and kecoh x puas hati summore..
me: I wasnt mad. I tot I juz speak to one person only. Nak kecoh celah mana?
J; I told him, tapi Kak Ijan x marah aku pun
me: tu la... Nak marah mender.. Xder isu.kot.. Hahhahahhaha..

Perbualan saya dan J panjang lagi, tapi penuh dengan gelak ketawa.
J ialah orang kanan Lindungan Kaabah.
Dia lurus macam kayu pembaris. Bergerak pantas macam harimau kumbang, jadi Xder sebab saya nak ragui usaha dan integriti J.

Saya x nampak pun apa pekdahnya nak dikecohkan benda yang tiada.
Saya tak nampak apa pekdahnya Lava dan rakan2nya bergosip pasal saya considering saya fikir kami berkawan.
They can ask straight to me kalaulah teringinnnnnn sangat nak bergossip girl katanya hahhahaha..

Saya juga tak nampak apa pekdahnya Lindungan Kaabah cuba sedaya upaya nak sidelined me.
Obvious sangat tu...


Kalau hal itu tak memberi kesan pada d Kids, saya langsung x ambil pusing,
But if it is, sorrylah...

All d best Lindungan Kaabah.
Cuba lagi 👏👏




No comments: