Thursday, May 05, 2016

Cerita kawan 1

Kawan yang mana x boleh cakaplah kan..

Biasalah kenkadang kita diskas. Tapi kalau sorang duduk di timur sorang di barat, takat diskas jelah. Bila suruh send files.. Ehhh harammmmm norizan x reti.

Itu ke sebabnya?

Atau lately saya banyak mengadu pasal d not so happy things in life that I had to endure on daily basis.

Whatever it is, I was delighted when she invited me to her hometown.
"You can call them n discuss about payment", dia cakap.

Ooook.
"Lepas duit minyak sudahlah. I want to come tau.", saya jawab over-excited.
To be frank, kalau bagi cekelat kopiko sebijik pun saya memang nak pergi jugak.

After all d dramas n fake friends I juz could not take it anymore.

There was another drama because d calling letter is not from a government body. I could always argue, tapi these people tak pernah menyakitkan hati, so wat use I do that?.

"Kalau nak pergi, kena ambik cuti la", he advised.
"Ok..", saya jawab.
" tapi kan dah banyak cuti", dia tanya lagi.
"La yang first tu cuti sebab hospital appointment.  Second, ambil exam.  Cuti terpaksa bukan tipu", motif saya sebut bab tipu tu.

"Nak pergi juga ke?", dia tanya lagi. Nothing wrong if he asked. Susah kot kalau saya cuti

Saya ni kan orang penting. Pentinggg sangat. Kalau saya takder runtuh gunung ganang di serata alam eh

"Kita nak. ThIs is d first time I got d chance like ThIs", saya cakap Macamlah saya dapat offer buat album ngan Usher.

"Macammana boleh dapat offer ni?", dia tanya lagi.
"Last year kita attended support group,  so I.shared intervention plan n mereka tanya", saya bagi.jawapan vague la kan.

Attended support group betul.
Shared intervention plan pun betul.
Saya tak suka menipu, sebab nanti saya terlupa tipuan sendiri.

Yang gaduh pukul orang kat depan cctv tu omitted kekdahnya.
Yang balik umah menangis tiap2 hari tu pun harus simpan dalam hati jugak...

But

No comments: