Wednesday, July 06, 2016

Eid Mubarak

Tahun ni saya berjaya menghabiskan 30 juzuk on time. Tahniah kepada diri sendiri atas pengorbanan melupakan hobi main games sepanjang Ramadhan. Harap-harap istiqamah hehe

Tapi adalah beberapa checklist yang kekal tidak bertanda, for dat I was not so happy with myself.

These r my nieces  n nephews on Eid. Having them around really Light up our days.

Few of d Kids came on 1st Eid.
I m so happy too.

In d morning, I saw few faces I havent meet for years during Sembahyang Hari Raya. Such a joyous ocassion it is!

Mungkin saya patut tulis yang ini juga. 2 days before Hari Raya I went to all d makciks houses to distribute daging. Acho yang sedekah saya tukang hantar je.

An old friend came out n we kind of Errr talk.... Macam awkward je considering masa kecik he was so quiet. Tapi bila dia g further study kat oversea rajin juga kitaorang berbalas komen kat efbi. Bila dia dah balik, sekalipun kami x pernah jumpa padahal umah dekat sangat pun.

"Datanglah rumah, nanti boleh kenal2 dengan orang rumah dia cakap" Heeeee saya sengih dengar n asked him to come to my house instead.
"sama juga kan..." saya cakap macam selalu, dengan muka askar hhahahha...

To b frank, selepas kejadian dengan one of my childhood friends kat hotel few years ago hati saya cuak dah nak sambung silaturahim ngan childhood friends.

Aikkk bila sebut hotel bunyi macam hanky panky je. Actually I was attending a Workshop. During brekkie I saw M. Berialah kami menegur n he introduced me to his wife. D wifey punyalah tarik muka despite M beritahu salasilah my family.

Saya sentap n beritahu kakak saya sebab saya rasa tak redha betul d wifey tarik muka kat saya.
Agak2 la... Kot M tu level Aaron Ajiz logik la jugak..
 saya report ngan kakak saya. Ye mokcik rasa sangat Tersinggung chuolss Kakak saya beritahu kat kakak M n his sister suruh saya buat manja2 depan d wifey lain kali. Told u we r very close, hampeh betul nak tarik muka macam tu...
After dat I never meet M. Kalau jumpa ypun saya xkan tegur kot...

Second time when I met another friend. M's besties. My besties jugak. Dulu la...Ada kenduri kat umah dia, bila jumpa as usual mestilah tegur.
Pun bila he introduced to d wifey, tarik muka juga.
Ke sepatutnya, kenalkan dulu kepada wifey, barulah kami mula cakap, " wehhhh lamanya x jumpa... Ko apa kabo skang? "

Gitu kot yang sebetulnya?
Ah... Persetankan semuanya...

Like M, I never meet him again. Padahal rumah pun sepelaung je. Ngan mak dia saya selalu je jumpa n berbual.

Maybe bila dah bertambah usia d wifey sedar, cuma mereka sajalah yang brave enough bersuamikan my childhood friends tu orang lain memang x berapa nak sudi hahhahahha (ayat kejam), but still mokcik memang malas nak ambik risiko.

So for me,  hari raya is best spent with family.


How about u peeps?


Selamat Hari Raya to all.
Barang yang lepas jangan dikenang.

4 comments:

ninest123 said...

ugg boots, chanel handbags, polo ralph lauren outlet, ray ban sunglasses, oakley sunglasses, air max, tiffany and co, nike air max, louis vuitton outlet, gucci outlet, louis vuitton outlet, sac longchamp, nike free, nike free, longchamp, prada handbags, nike outlet, oakley sunglasses, louis vuitton, tory burch outlet, ralph lauren pas cher, ray ban sunglasses, tiffany jewelry, kate spade outlet, oakley sunglasses, uggs on sale, louis vuitton, longchamp outlet, replica watches, louboutin outlet, christian louboutin outlet, nike air max, louis vuitton, longchamp pas cher, louboutin shoes, ugg boots, longchamp outlet, ray ban sunglasses, louboutin pas cher, cheap oakley sunglasses, nike roshe run, louboutin, jordan shoes, burberry, prada outlet, air jordan pas cher, oakley sunglasses, replica watches, michael kors, polo ralph lauren outlet

ninest123 said...

michael kors outlet, replica handbags, timberland, michael kors outlet, oakley pas cher, ray ban pas cher, michael kors, michael kors, nike blazer, true religion outlet, true religion jeans, hogan, hermes, ugg boots, lacoste pas cher, lululemon, ugg boots, converse pas cher, nike air max, new balance pas cher, mulberry, michael kors, nike air max, nike free run uk, true religion jeans, tn pas cher, burberry, hollister, vans pas cher, michael kors outlet, coach outlet, ray ban uk, kate spade handbags, coach outlet, true religion jeans, nike roshe, abercrombie and fitch, north face, ralph lauren uk, michael kors outlet, sac guess, hollister pas cher, burberry outlet online, vanessa bruno, michael kors, nike air max, michael kors outlet, north face, air force, coach purses

ninest123 said...

wedding dresses, mac cosmetics, chi flat iron, north face outlet, hollister, iphone cases, nike air max, babyliss, hollister, hollister, instyler, timberland boots, abercrombie and fitch, herve leger, birkin bag, mcm handbags, soccer jerseys, asics running shoes, nike air max, converse outlet, ray ban, valentino shoes, bottega veneta, louboutin, north face outlet, reebok shoes, nfl jerseys, vans shoes, insanity workout, baseball bats, longchamp, ghd, nike huarache, ralph lauren, nike roshe, celine handbags, converse, vans, lancel, soccer shoes, jimmy choo shoes, lululemon, oakley, beats by dre, new balance, mont blanc, p90x workout, ferragamo shoes, nike trainers, gucci

ninest123 said...

moncler, replica watches, ugg pas cher, swarovski, juicy couture outlet, wedding dresses, sac louis vuitton pas cher, ugg,ugg australia,ugg italia, louis vuitton, canada goose, louis vuitton, pandora charms, supra shoes, canada goose outlet, montre pas cher, karen millen, canada goose, marc jacobs, links of london, moncler, toms shoes, pandora jewelry, canada goose, doudoune canada goose, moncler, moncler, hollister, juicy couture outlet, bottes ugg, ugg boots uk, moncler outlet, louis vuitton, louis vuitton, thomas sabo, ugg,uggs,uggs canada, moncler, canada goose uk, canada goose outlet, coach outlet, pandora jewelry, moncler, canada goose, moncler, pandora charms, swarovski crystal