Tuesday, July 12, 2016

Indahnya takdir cinta...

Indahkah?

I m referring to cerita petang2 bulan posa kat tv3 tu. Hari ni saya posa, so saya tengokla endingnya...

Pelik betul, dah sah2 si Adrian tu terminally ill, lagi gigih kaum kerabat pakaikan baju beledu biru tu adehhhh..
N dia meninggal dunia selepas akad nikah.
Drama x drama dik?

Then Hujung2 Aiman n Mia flirt gitu.
Padahal si Adrian meninggal dunia di atas riba Aiman kot
.... Mokcik x boleh hadam

 Oh my! Be realistic will ya?

Ni versi mokcik.
Once a fren told me my ex-classmate romantik giler sebab dia sanggup jaga his tunang yang lama in comatose. Romantiknya juga. Memang baik mamat ni sebenarnya.

Tunang dia pun our ex-classmate juga. Saya Xder komen pasal lelaki itu n tunangnya Since both r my dearest friends.

Cuma bila kawan tu cerita lelaki tu romantik sangat sebab cakap, kalau tunang dia sedar sekejap pun, dia sanggup nak menikahi beliau, entah...
Bukan sangat cerekarama material ke?

Dat girl passed away after a long battle with ermmm saya lupa sakit apa.


Saya rasa giler drama kot...
At dat time we were in early 20s.
Budak2BaruNakUp sangat mentaliti masing2.

Couple of years later
In my final semester in Uni, I got several messages from a unique Zaman tu mana ada henfon, saya pulak jarang ada kat rumah
 ingat ada orang nak prank, tapi housemate saya ckp macam betul and selalu dia paksa suruh call back sebab kesian.

Heh?
One day I happened to pick up d phone.
Romantik tu memang sifat semulajadinya mungkin
"d u remember u wrote........  In my Maths book when we were in form 4?" dia tanya dengan suara yang ehekkkk...
Saya ingat soklan tu sampai sekarang sebab masa tu saya hampir jatuh katil (katil dabel deck n mokcik tingkat atas chuolss)

Mestilah x ingat...
Asal ada orang beli buku baru habis.saya sign otograf kot... Mana nak ingat kalau dah banyak sangat sign otograf fefeling retis.

He is very nice fella.
I know he is hehhehehehhe Serious.
Mokcik pun Serious jugak pada mulanya sebab dia selalu cakap nak dtg to my place sebab " adik kakak ipar main football untuk Pulau Pinang".

Ok..
I was like... WOW.
"kita minat dia" dan dan mokcik peminat football kata ko. Mokcik harap sangatlah dia kenalkan mokcik ngan pemain football yang mmg tgh howttt masa tu.
(ok.. Walaupun mokcik muka pecah pintu tapi cita2 nak memperbaiki genetik tu mmg ada ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚)

I realised dia Xder niat pun nak memperkenalkan saya kepada football player itu bila saya baca suratkhabar I learnt d hearthrobe itu sedang hangat bercinta dengan model yang juga howttt masa tu.
Cetttttt...
Tu yang mokcik x berapa sudi nak pick up his phone lepas tu Hahhahhahahhaha.

He kept calling despite saya selalu x return call. When I moved out, he always able to find my phone numbers. Bukan sekali, berkali2. Tabah betul.

Tapi saya fikir dia silap orang. Kot nak cari pengganti pun, mohtip sangat ko cari somebody who knows his ex well...
Talking to him reminds me of my late friend.

Say that we are dating ( tapi tak ye, mokcik Serious tidak melayan drama swasta) tidakkah our circle of friends akan berthrowback kisah beliau dan ex itu. Apakah?

Mohtip sangat mokcik nak bertabah menjadi second choice katanya...
Slowly I lay low n cerita habis x bersambung.

Tak pernah terlintas sebesar zarah pun dihati nak menyakitkan hati kawan jadi mokcik Senyap2 menghilangkan diri. Even after years, Facebook request pun mokcik ignore saja. Beliau pun sudah tua hahhaha, mokcik pun sama, jadi perkara yang boleh dielak, kita elakkanlah..
Jangan cari penyakit heh?
Hahhahahha...

Jadi bila tengok ending cerita tadi, I was juz thinking... Am I blind
Atau sebenarnya....


Abaikan
Bye peeps.
Barang lepas janganlah dikenang.

4 comments:

ninest123 said...

ugg boots, chanel handbags, polo ralph lauren outlet, ray ban sunglasses, oakley sunglasses, air max, tiffany and co, nike air max, louis vuitton outlet, gucci outlet, louis vuitton outlet, sac longchamp, nike free, nike free, longchamp, prada handbags, nike outlet, oakley sunglasses, louis vuitton, tory burch outlet, ralph lauren pas cher, ray ban sunglasses, tiffany jewelry, kate spade outlet, oakley sunglasses, uggs on sale, louis vuitton, longchamp outlet, replica watches, louboutin outlet, christian louboutin outlet, nike air max, louis vuitton, longchamp pas cher, louboutin shoes, ugg boots, longchamp outlet, ray ban sunglasses, louboutin pas cher, cheap oakley sunglasses, nike roshe run, louboutin, jordan shoes, burberry, prada outlet, air jordan pas cher, oakley sunglasses, replica watches, michael kors, polo ralph lauren outlet

ninest123 said...

michael kors outlet, replica handbags, timberland, michael kors outlet, oakley pas cher, ray ban pas cher, michael kors, michael kors, nike blazer, true religion outlet, true religion jeans, hogan, hermes, ugg boots, lacoste pas cher, lululemon, ugg boots, converse pas cher, nike air max, new balance pas cher, mulberry, michael kors, nike air max, nike free run uk, true religion jeans, tn pas cher, burberry, hollister, vans pas cher, michael kors outlet, coach outlet, ray ban uk, kate spade handbags, coach outlet, true religion jeans, nike roshe, abercrombie and fitch, north face, ralph lauren uk, michael kors outlet, sac guess, hollister pas cher, burberry outlet online, vanessa bruno, michael kors, nike air max, michael kors outlet, north face, air force, coach purses

ninest123 said...

wedding dresses, mac cosmetics, chi flat iron, north face outlet, hollister, iphone cases, nike air max, babyliss, hollister, hollister, instyler, timberland boots, abercrombie and fitch, herve leger, birkin bag, mcm handbags, soccer jerseys, asics running shoes, nike air max, converse outlet, ray ban, valentino shoes, bottega veneta, louboutin, north face outlet, reebok shoes, nfl jerseys, vans shoes, insanity workout, baseball bats, longchamp, ghd, nike huarache, ralph lauren, nike roshe, celine handbags, converse, vans, lancel, soccer shoes, jimmy choo shoes, lululemon, oakley, beats by dre, new balance, mont blanc, p90x workout, ferragamo shoes, nike trainers, gucci

ninest123 said...

moncler, replica watches, ugg pas cher, swarovski, juicy couture outlet, wedding dresses, sac louis vuitton pas cher, ugg,ugg australia,ugg italia, louis vuitton, canada goose, louis vuitton, pandora charms, supra shoes, canada goose outlet, montre pas cher, karen millen, canada goose, marc jacobs, links of london, moncler, toms shoes, pandora jewelry, canada goose, doudoune canada goose, moncler, moncler, hollister, juicy couture outlet, bottes ugg, ugg boots uk, moncler outlet, louis vuitton, louis vuitton, thomas sabo, ugg,uggs,uggs canada, moncler, canada goose uk, canada goose outlet, coach outlet, pandora jewelry, moncler, canada goose, moncler, pandora charms, swarovski crystal