Monday, July 18, 2016

Mushy Mode.

Tanpa sebab yang kukuh,  semenjak dua menjak ni I love listening to Sudirman's, Nilai Cintamu

Such a beautiful song sent by a friend.

Once upon a time dia baru beli henfon baru, rajin dia send songs.

"Kenapa?", saya tanya tentang lagu pilihannya. Entah...  saya lupa jawapannya..

Tapi saya tak lupa bila satu hari dia blocked my number.
"Kita kan dah tua...tak payahlah macam tu", saya cakap sewaktu menumpangnya pulang ke rumah. Padahal seumur hidup, saya memang mengelak dari menumpang kereta kawan sepertinya pulang ke rumah. Saya lebih rela berjalan kaki.

Ini kali kedua saya menumpang keretanya.

Kali pertama berjuta tahun yang lampau. Because I couldnt stand d heat,  n we were not alone at that time.
  Saya masih ingat.
In fact I remembered a lot of things about us.

The stories we shared.
The hopes.
The going on.

"Kenapa?" saya tanya sewaktu di kerusi penumpang belakang. Dia jawab ke? entah saya lupa.
Dia terus juga blocked my number.

After 2 weeks, saya fikir d time has come.
Honestly,  in my entry a year ago,  I had written, there will b a time saya dan dia tidak akan bercakap sehingga ke hujung hayat kami berdua.
Saya fikir, saya memang berbakat membaca bahasa tubuh seseorang dan meramal kesudahan perhubungan.

Saya fikir, even after years of being friends dia masih tak faham, saya bercakap ikut fakta. Kalau tak setuju bagila evidence jangan tarik muka dan merajuk selalu dan harap saya ada superpower tahu semua aktivitinya, boleh baca fikirannya dan semua mesej2 dihenfonnya juga!

"Aku bukan macam tu..", banyak kali dia cakap bila saya mula kasi facts.
How dare u to accuse me, mungkin dalam hati dia cakap macam tu.

Untuk memendekkan isu dia pilih to cut me out. Tutup buku. Tutup cerita.
Ini kali kedua dia buat begini.
Cut me out, sidelined me.

Pada usia begini saya tak boleh berpura2 saya tak peduli.
I do care.
It hurts.

Saya pernah terbaca,  seburuk2 orang ialah yang cari sahabat tapi mensia2 kan sahabat tu. once I realised kena blocked  I did things I never did in my entire life.
Silly things which might interprete as terhegeh2 by other people standard.

but then saya lebih risau pandangan Allah dari manusia.
I was thinking, macam mana nak jawab bila jumpa Allah nanti...😢

But then, after 2 weeks, I just knew, Allah knows best.
Jadi saya pun blocked nombor telefonnya juga.
Kan dalam Islam kita tak boleh melampaui batas?
Kalau sama2 blocked takper..

Hhahahha bbnu betul perangai memasing.

Tapi bila teringat 😢 tetiba bukak lagu Sudirman...
































I know, I harapan kembali terjalin memang tiada.


#nangess






3 comments:

ninest123 said...

ugg boots, chanel handbags, polo ralph lauren outlet, ray ban sunglasses, oakley sunglasses, air max, tiffany and co, nike air max, louis vuitton outlet, gucci outlet, louis vuitton outlet, sac longchamp, nike free, nike free, longchamp, prada handbags, nike outlet, oakley sunglasses, louis vuitton, tory burch outlet, ralph lauren pas cher, ray ban sunglasses, tiffany jewelry, kate spade outlet, oakley sunglasses, uggs on sale, louis vuitton, longchamp outlet, replica watches, louboutin outlet, christian louboutin outlet, nike air max, louis vuitton, longchamp pas cher, louboutin shoes, ugg boots, longchamp outlet, ray ban sunglasses, louboutin pas cher, cheap oakley sunglasses, nike roshe run, louboutin, jordan shoes, burberry, prada outlet, air jordan pas cher, oakley sunglasses, replica watches, michael kors, polo ralph lauren outlet

ninest123 said...

michael kors outlet, replica handbags, timberland, michael kors outlet, oakley pas cher, ray ban pas cher, michael kors, michael kors, nike blazer, true religion outlet, true religion jeans, hogan, hermes, ugg boots, lacoste pas cher, lululemon, ugg boots, converse pas cher, nike air max, new balance pas cher, mulberry, michael kors, nike air max, nike free run uk, true religion jeans, tn pas cher, burberry, hollister, vans pas cher, michael kors outlet, coach outlet, ray ban uk, kate spade handbags, coach outlet, true religion jeans, nike roshe, abercrombie and fitch, north face, ralph lauren uk, michael kors outlet, sac guess, hollister pas cher, burberry outlet online, vanessa bruno, michael kors, nike air max, michael kors outlet, north face, air force, coach purses

ninest123 said...

wedding dresses, mac cosmetics, chi flat iron, north face outlet, hollister, iphone cases, nike air max, babyliss, hollister, hollister, instyler, timberland boots, abercrombie and fitch, herve leger, birkin bag, mcm handbags, soccer jerseys, asics running shoes, nike air max, converse outlet, ray ban, valentino shoes, bottega veneta, louboutin, north face outlet, reebok shoes, nfl jerseys, vans shoes, insanity workout, baseball bats, longchamp, ghd, nike huarache, ralph lauren, nike roshe, celine handbags, converse, vans, lancel, soccer shoes, jimmy choo shoes, lululemon, oakley, beats by dre, new balance, mont blanc, p90x workout, ferragamo shoes, nike trainers, gucci