Sunday, July 24, 2016

Saya, akak, norizan, ijan

Ni entri tribute namanya.
Hahhahhahahhaha...

Kami berkerjasama setahun lebih gitu je. Banyak yang kena berurusan.
We have one mutual friend.
That was how we started.

Our mutual friend tu is her bff, tapi saya gitu2 je, cuma kalau jumpa tu adalah hugs kisses tu. Ada..
Mokcik n frens fefeling Erebs chuolss

Mungkin ada orang yang boleh bermanis muka sepanjang masa. Tapi saya tak mau. Dalam dunia pekerjaan saya dah nekad nak yang terbaik. I juz don care how much it costs me


Dah buang tabiat sangatla kalau saya tersenyum manis bila dia suruh isi borang unpaid leave.
Whatttttt?

"I don wan", saya cakap dengan tegas.
"Ini arahan,"dia cakap.
"Siapa namanya? Let me talk", mokcik konsisten tak mau dengar cakap orang.

I did call n discuss. Bila org tu cakap mokcik buat siasatan, beria bukak buku Perintah Am yang tebal tu. Orang tu cakap betul.
Ini pun dia yang tolong.

tapi...
TAPI..

A week passed so I got d thing I need. Dia datang lagi n haiyooo pushy dowh..

"Hari tu kan submit, apa lagi", honestly saya agak hilang sabar.
"Saya perlu nak submit sebab ada tempoh 12 hari saja. Mana dokumen tu,  Norizan bagi segera", dia pun hilang sabar jugak.
"kita tak print lagi" saya jawab muka budak nakal.
"Print cepat, bagi pada saya segera", Hamboii dia lagi garang.

"okk Kak... Petang ni Kak", saya x jadi nak menjawab..
" Haa bagi cepat", dia cakap..

"Eh Ijan, kita ada banyak tudung macam awak pakai ni, kita x reti pakai. Esok akak bawak bagi pada Ijan nak tak?" dia cakap Seminit lepas tu.

Aikkk.
Tadi kemain garang macam yisrael..
"Kita setujuuuuu Kak", saya cakap dengan tak malu.

In fact dat was not d first time dia kasi macam2.
Setiap kali staff buat makan2, dia akan tarik saya makan sekali.
Bila dia g holiday, I will get souvenir as well.
Masa raya dia kasi sebalang biskut yang dibuat sendiri sedap pulak tu...
She is generous.

Dengan orang lain pun dia generous juga.

Tapi itulah baru saya perasan, bila marah dia panggil saya dengan nama penuh n address herself as saya.

Hahhahahha
Tapi.saya konsisten
Nak melawan ke, nak menjawab ke nak mengada2 ke she is always Kak Zara to me.

Selamat bertugas ke tempat baru Kak Zara.
Semoga yang baik akan berterusan...

4 comments:

ninest123 said...

ugg boots, chanel handbags, polo ralph lauren outlet, ray ban sunglasses, oakley sunglasses, air max, tiffany and co, nike air max, louis vuitton outlet, gucci outlet, louis vuitton outlet, sac longchamp, nike free, nike free, longchamp, prada handbags, nike outlet, oakley sunglasses, louis vuitton, tory burch outlet, ralph lauren pas cher, ray ban sunglasses, tiffany jewelry, kate spade outlet, oakley sunglasses, uggs on sale, louis vuitton, longchamp outlet, replica watches, louboutin outlet, christian louboutin outlet, nike air max, louis vuitton, longchamp pas cher, louboutin shoes, ugg boots, longchamp outlet, ray ban sunglasses, louboutin pas cher, cheap oakley sunglasses, nike roshe run, louboutin, jordan shoes, burberry, prada outlet, air jordan pas cher, oakley sunglasses, replica watches, michael kors, polo ralph lauren outlet

ninest123 said...

michael kors outlet, replica handbags, timberland, michael kors outlet, oakley pas cher, ray ban pas cher, michael kors, michael kors, nike blazer, true religion outlet, true religion jeans, hogan, hermes, ugg boots, lacoste pas cher, lululemon, ugg boots, converse pas cher, nike air max, new balance pas cher, mulberry, michael kors, nike air max, nike free run uk, true religion jeans, tn pas cher, burberry, hollister, vans pas cher, michael kors outlet, coach outlet, ray ban uk, kate spade handbags, coach outlet, true religion jeans, nike roshe, abercrombie and fitch, north face, ralph lauren uk, michael kors outlet, sac guess, hollister pas cher, burberry outlet online, vanessa bruno, michael kors, nike air max, michael kors outlet, north face, air force, coach purses

ninest123 said...

wedding dresses, mac cosmetics, chi flat iron, north face outlet, hollister, iphone cases, nike air max, babyliss, hollister, hollister, instyler, timberland boots, abercrombie and fitch, herve leger, birkin bag, mcm handbags, soccer jerseys, asics running shoes, nike air max, converse outlet, ray ban, valentino shoes, bottega veneta, louboutin, north face outlet, reebok shoes, nfl jerseys, vans shoes, insanity workout, baseball bats, longchamp, ghd, nike huarache, ralph lauren, nike roshe, celine handbags, converse, vans, lancel, soccer shoes, jimmy choo shoes, lululemon, oakley, beats by dre, new balance, mont blanc, p90x workout, ferragamo shoes, nike trainers, gucci

ninest123 said...

moncler, replica watches, ugg pas cher, swarovski, juicy couture outlet, wedding dresses, sac louis vuitton pas cher, ugg,ugg australia,ugg italia, louis vuitton, canada goose, louis vuitton, pandora charms, supra shoes, canada goose outlet, montre pas cher, karen millen, canada goose, marc jacobs, links of london, moncler, toms shoes, pandora jewelry, canada goose, doudoune canada goose, moncler, moncler, hollister, juicy couture outlet, bottes ugg, ugg boots uk, moncler outlet, louis vuitton, louis vuitton, thomas sabo, ugg,uggs,uggs canada, moncler, canada goose uk, canada goose outlet, coach outlet, pandora jewelry, moncler, canada goose, moncler, pandora charms, swarovski crystal