Thursday, August 18, 2016

56/2016

"Teacher, F dah datang", beria2 d Kids inform. Beria jugak Teacher derang welcomed him

Next week dah nak trial exam, lagi 2 bulan nak SPM, mokcik seteresss kot..

"Fit, I bukan nak marah, tapi diorang yang cucuk suruh marah Fit", saya tepuk tepuk bahu F baikkkkk punya...

"Siapa Ticer?", dia tanya, menang manis senyuman dia.

"Namanya mula huruf N, tapi bukan nama nama Sebenar",  hahahhaha saya jawab ketawa3.

"Dia kata apa?", F tanya..

Peluang baik ni, terus saya buka cerita.

Hari tu bila saya dengar cerita F met an accident, n masa eksiden tu kawan2 dia tinggalkan dia sorang kat jalan,  saya marah. Saya paksa mereka beritahu nama kawan baik F. Berani dia buat macam tu, kata kawan..
Mereka semua tak mahu beritahu nama kawan tu. Tapi a boy came to me cakap, memang patut sangat kawan tu lari sebab dia tak ada lesen, nanti kena lagi teruk.

"kesianla F, sampai hati dia buat macam tu..." saya cakap..

" sepatutnya Teacher marahlah anak buah Teacher sendiri, dah tak ada lesen sebok nak keluar. Kesian mak dia menangissss tau. Abang dia kena berhenti kerja nak jaga dia. Yang itu patut Teacher marah", tak pasal2 saya pulak kena Sound.

Jadi saya Sound la F. Hahhahaha...

anyway seeing he could come after months on medical leave,  I was extremely happy. Jadi saya suruh Airin pergi order 2 grant jugs of iced tea.

Memang sedap gilerrr kot air tu, beria2 d Kids ucap terima kasih.

"U shud thank Fit. He made me extremely happy today" saya cakap, senyum potong kaki.

Dah Hujung2 penting sangat d Kids x memonteng or else tak boleh nak well prepared for exam.

" Awak kan tau, saya nak jadi guru terbaik Asia Tenggara", saya cakap, padahal mana ada anugerah tu pun.

" kalau F datang Teacher belanja teh ais, kalau Iqbal datang Teacher buat kenduri tak?", another boy tanya.

" Nope!", saya jawab di mulut. Dalam hati lain

He met an accident, cheated death, kawan dia mati, terus dia trauma. Dah 5 months kot.

Entah...

Sekian

No comments: