Thursday, August 25, 2016

hati sepi seorang perempuan (?)

Like..
hello?

Mari saya cerita dari mula.
Seseorang bertanyakan saya sesuatu, ke saya yang tanya dia. Atau mungkin juga saya ingin bercakap dengan seseorang yang sedang bercakap dengannya.
Entahlah... Benda tak penting saya jarang simpan dalam fikiran.

Saya duduk di sebelahnya. It was a three seater settee jadi ada jarak yang sangat luas. Lepas bercakap sepatah 2 kata, saya pejam mata dan menikmati lagu yang berkumandang di radio.

Sedap betul melodinya, penyanyinya pun ada soul, Terbuai2 saya mendengarnya.

"Akak ada apa2 yang boleh saya tolong tak?", tanya seseorang.

" Takder... Akak cuma nak dengar lagu ni je, i hv to go soon", saya jawab gitu kot. Seperti saya tulis di atas, benda tak penting saya dah lupakan.

"Linda Elizabeth." saya dengar Incik x  cakap.

MRX: Linda Elizabeth, lagu tahun 80-an
me: Oh.. Cakap dengan kita ke? Linda Elizabeth tu siapa?
MRX: Penyanyi lagu ni la, dia orang Singapore..
Me: terernya... Kita tak tau pun penyanyi lagu ni, tererla..
MRX: Aku tau.. Aku minat dia dulu..

Perbualan habis di situ. Lagu habis, saya pun bangun dan pergi.
I made a mental note to Google about Linda Elizabeth later... So that next time we bumped into one another, boleh la sambung sikit cerita pasal lagu.

Actually MRX ni sangat unpredictable orangnya. Satu hari ada orang buka thread pasal movie. He surprised me because he said he watched all d movies I liked in his Uni years.

"Woitt... Budak skolah agama g movies jugak ke?" saya tanya tak bertapis2..
"Saya suka.." dia cakap. Besides, he had a vast collection of great movies. Once getting married he stopped going to movies anymore

"saya tak marah kalau anak2 g movies, tapi saya tak pernah bawak mereka pun", dia cakap.
Mokcik memang impressed sebab kebanyakan yang sekolah agama ni kemain semua benda dia haramkan

Serius sangat kagum dengan keperibadian beliau yang bersederhana tu. Saya fikir kalau saya buat baik, mungkin dia bagi pinjam few films yang saya pernah suka sewaktu muda remaja dulu hahhaha.

Orang kata nak beli jiwa, we must share d same interests.

Jadi saya bermula dengan Google
Whatttttt?
Gila mushy tajuk lagunya..

Sangat...  Errr...
D song is beautiful. Definitely awesome.
Cuma tajuk lagu tu sangat.


Awkward.

Konfemlah not something I want to talk about with anyone.
🙈

No comments: